Business & Finance Τετάρτη 4/09/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Eπιστροφή στην ομαλότητα μετά το χθεσινό sell off

Wall Street: Eπιστροφή στην ομαλότητα μετά το χθεσινό sell off

Νευρικότητα παρουσίασε σήμερα η Wall Street, η οποία προσπάθησε να ανακάμψει από το χθεσινό άσχημο ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,16% στις 5.520,07 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 17.084,30 μονάδες με πτώση 0,35%. Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 38,04 μονάδων ή 0,09% κλείνοντας στις 40.974,97 μονάδες. 

«Τουλάχιστον υπήρξε κάποια σταθεροποίηση μετά το χθεσινό sell off. Όλοι περιμένουν τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση και μέχρι τότε θα υπάρξει στάση αναμονής», αναφέρει ο Κέιθ Λέρνερ της Truist. 

Η Nvidia υποχώρησε 1,7% μετά την είδηση του Bloomberg ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε κλήτευση στην εταιρεία στο πλαίσιο έρευνας για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Η κίνηση αυτή έλαβε χώρα αφότου η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού βούλιαξε περισσότερο από 9% εν μέσω ρευστοποιήσεων σε ολόκληρο τον κλάδο ημιαγωγών. 

Ορισμένες μετοχές τεχνολογίας και τσιπ μεγάλης κεφαλαιοποίησης ανέκτησαν το χαμένο έδαφος σήμερα Τετάρτη με τις Advanced Micro Devices και Tesla να ενισχύονται 3% και 4% αντίστοιχα. Ανοδικά κινήθηκαν και οι Meta Platforms, Marvell Technology, Broadcom και Qualcomm. 

Oι μετοχές ανέκαμψαν καθώς επέστρεψε σε φυσιολογικά επίπεδα και η αντεστραμμένη καμπύλη των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ. Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε χαμηλότερα από την απόδοση του διετούς, σε μία ένδειξη επικείμενης ύφεσης που ανησύχσε τους επενδυτές. 

Πάντως, οι συναλλασσόμενοι προετοιμάζονται για μεγαλύτερη μεταβλητότητα το Σεπτέμβριο, με πολλούς να κάνουν λόγο για διόρθωση της τάξης του 5% ή και περισσότερο. Ωστόσο, οι διορθώσεις αυτού του μεγέθους δεν φαίνεται να έκαμψαν τους επενδυτές τις τελευταίες εβδομάδες. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News