Business & Finance Τετάρτη 4/09/2024, 20:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Συνεχίζεται η πτώση των αποδόσεων

Ομόλογα: Συνεχίζεται η πτώση των αποδόσεων

Περαιτέρω αποκλιμάκωση παρουσίασαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ευρωστία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και αυξάνουν τα στοιχήματά τους για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Οι αποδόσεις συνέχισαν την πτωτική τους πορεία μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στις ΗΠΑ για τα ανοίγματα θέσεων εργασίας που υποχώρησαν σε χαμηλό τρισήμισι ετών τον Ιούλιο. Επίσης και τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά. 

Τα στοιχεία αυτά αύξησαν τη νευρικότητα των επενδυτών εν όψει της δημοσιοποίησης την Παρασκευή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς περιορίστηκε πέντε μονάδες βά<σης, στο 2,22% αφού είχε αποκλιμακωθεί έξι μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Τρίτης. Στη διετία διαμορφώθηκε στο 2,31% με πτώση επίσης έξι μονάδων βάσης. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε οκτώ μονάδες βάσης στο 3,58% με το spread έναντι των γερμανικών στις 136 μονάδες βάσης. 

Συναλλασσόμενοι στοιχηματίζουν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκιά της επιπλέον κατά 25 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της αμερικανικής οικονομίας και τη σημασία του δολαρίου, τα αμερικανικά στοιχεία τείνουν να επηρεάζουν την ευρωπαϊκή αγορά. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς περιορίστηκε στο 3,25% με το spread στις 107 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία διαμορφώθηκε στο 2,55%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 116 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News