Business & Finance Τετάρτη 4/09/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο STOXX 600

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων έκλεισαν ο βασικός πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και εξασθένησης της κινεζικής οικονομίας. 

Ο STOXX 600 υποχώρησε 1% με όλους τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες μεταξύ 0,5% και 1%. Ο δείκτης STOXX που μετρά τη μεταβλητότητα ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου. 

Οι τεχνολογικές μετοχές της Ευρώπης καθοδήγησαν τις απώλειες με τον κλάδο να υποχωρεί περισσότερο από 3%, σε χαμηλό τριμήνου, ακολουθώντας τις ρευστοποιήσεις της Wall Street το βράδυ της Τρίτης, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση. 

Επιπλέον, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα βούλιαξε σε χαμηλό έξι μηνών τον Αύγουστο, ασκώντας πιέσεις σε εταιρείες πολυτελών ειδών της Ευρώπης, όπως LVMH, Richemont και Christian Dior, που κατέγραψαν απώλειες μεταξύ 3% και 5,8%. 

Παρά την πτώση πάντως, οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν κατά 8,5% υψηλότερες για φέτος, χάρη στις προοπτικές για περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της ASML Holding υποχώρησε 6%, σε μία από τις μεγαλύτερες πτώσης εταιρειών του δείκτη STOXX 600. 

Επίσης, η μετοχή της Volvo υποχώρησε 5,9% αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία απέσυρε το στόχο της να πωλεί μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. 

  

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News