Business & Finance Τετάρτη 4/09/2024, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης του Dow – Nέες τεχνολογικές απώλειες

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης του Dow – Nέες τεχνολογικές απώλειες

Μικρές μεταβολές και μεικτές τάσεις καταγράφονται στη Wall Street μετά το sell off της Τρίτης και με βαρίδι εκ νέου τον τεχνολογικό κλάδο. Οι επενδυτές αναμένουν νεότερα οικονομικά στοιχεία για να διαπιστώσουν εάν η αγορά εργασίας αποδυναμώνεται υπερβολικά λόγω των αυξημένων επιτοκίων της Fed.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,21% και κινείται στις 41.021,3 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,06% στις 5.532,52 μονάδες, ενώ ο τεχνοβαρής Nasdaq συνεχίζει και σήμερα πτωτικά, χάνοντας 0,45% στις 17.030,5 μονάδες.

Λίγες ημέρες πριν από την πολύ σημαντική έκθεση για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι ο συνολικός αριθμός των κενών θέσεων εργασίας έχει σε μεγάλο βαθμό σταθεροποιηθεί, αλλά η ζήτηση εργασίας και το εύρος των προσλήψεων περιορίζεται. Αυτό θα ενίσχυε τα στοιχήματα της αγοράς για μείωση των επιτοκίων.

Οι μετοχές της Nvidia υποχωρούν άνω του 1% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έστειλε κλήσεις στην εταιρεία κατασκευής τσιπ. Η Nvidia υποχώρησε χθες κατά 9%, χάνοντας κεφαλαιοποίηση 279 δισ. δολαρίων.

Η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street ήταν η χειρότερη μετά το ξεπούλημα της 5ης Αυγούστου, καθώς τα τελευταία οικονομικά στοιχεία υποδήλωσαν επιβράδυνση της ανάπτυξης για την αμερικανική οικονομία. Ο Dow των 30 μετοχών σημείωσε πτώση άνω των 600 μονάδων ή 1,5%, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε κατά 2,1%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 3,3%.

Οι traders προετοιμάζονται για μεγαλύτερη μεταβλητότητα τον Σεπτέμβριο, που ιστορικά είναι ένας αδύναμος μήνας για τις μετοχές. Πολλοί επενδυτές αναμένουν μια υποχώρηση της τάξης του 5% ή περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, αν και ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων θεωρούν οποιαδήποτε πτώση ως ευκαιρία αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News