Business & Finance Τρίτη 3/09/2024, 21:30
ΑΓΟΡΕΣ

Nvidia: Βουλιάζει η μετοχή της, πτώση στον κλάδο ημιαγωγών

Nvidia: Βουλιάζει η μετοχή της, πτώση στον κλάδο ημιαγωγών

Βούλιαξαν οι μετοχές ημιαγωγών υποκινούμενες από την Nvidia στο πλαίσιο της γενικότερης πτώσης της αγοράς. 

Η μετοχή της Nvidia καταγράφει απώλειες περίπου 8%, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν περί τα 240 δισ.δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της. Αντίστοιχα, η μετοχή της Marvell υποχώρησε 7% και της Broadcom περισσότερο από 6%. Η AMD και η Qualcomm υποχώρησαν 6%. Ο SMH, ο δείκτης που παρακολουθεί τις μετοχές στον κλάδο ημιαγωγών, σημείωσε πτώση 6%, στις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες σε διάρκεια μηνός. 

Οι αγορές δέχθηκαν έντονες πιέσεις μετά τα στοιχεία για τη μεταποίηση που έδειξαν ότι ο σχετικός δείκτης ΙSM ήταν κατώτερος των προσδοκιών για τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, εγείροντας ανησυχίες για τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, παρότι αυξάνει τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Παρά την πτώση η μετοχή της Nvidia εξακολουθεί να καταγράφει για φέτος κέρδη 129%. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Nvidia ανακοίνωσε κέρδη ύψους 30 δισ.δολαρίων στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο, υψηλότερα απ΄ό,τι είχαν προβλέψει αναλυτές. Τα έσοδα από τα data center, που περιλαμβάνουν και επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης, αυξήθηκαν 154% σε ετήσια βάση. 

Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές προέβλεψαν την προηγούμενη εβδομάδα επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των κερδών της εταιρείας. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News