Business & Finance Τρίτη 3/09/2024, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο κόκκινο με τους επενδυτές σε αναμονή – Βουτιά της Boeing

Wall Street: Στο κόκκινο με τους επενδυτές σε αναμονή – Βουτιά της Boeing

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, μετά τη χθεσινή αργία, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει μιας πληθώρας εκθέσεων οικονομικών στοιχείων που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα και οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν της πορεία της νομισματικής χαλάρωσης που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,64% στις 41.298,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 1% στις 5.592,2 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει κατά 1,36% στις 17.475,68 μονάδες.

Η Boeing καταγράφει απώλειες 7,6% μετά την υποβάθμιση της από τη Wells Fargo σε «underweight» από «equal weight».

Ο Dow και ο S&P 500 ανέκαμψαν από τις απώλειες των αρχών Αυγούστου και έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, σημειώνοντας κέρδη για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία είναι εύρωστη και οι πιέσεις στις τιμές μετριάζονται.

Οι traders συνεχίζουν να αναζητούν καθησυχαστικά σημάδια για την οικονομία, ενώ στο μικροσκόπιο θα τεθούν μια σειρά από εκθέσεις για την αγορά εργασίας πριν από τα στοιχεία της Παρασκευής για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Αυγούστου. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας θεωρείται ότι βρίσκεται έλεγχο μετά ις ανησυχίες που προκάλεσε η έκθεση του Ιουλίου για μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση, πυροδοτώντας παγκόσμιο ξεπούλημα των πιο ριψοκίνδυνων assets.

Οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης είναι στο 67%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, ενώ εκείνες για μια μεγαλύτερη μείωση κατά 50 μονάδες βάσης είναι στο 33%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News