Business & Finance Παρασκευή 30/08/2024, 23:27
ΑΓΟΡΕΣ

Με κέρδη κλείνει τον Αύγουστο η Wall Street – Κοντά σε ιστορικά υψηλά ο S&P 500

Οι μετοχές έχουν ανακάμψει, με τον S&P 500 να διαπραγματεύεται κοντά σε ιστορικά υψηλά.

Με κέρδη κλείνει τον Αύγουστο η Wall Street – Κοντά σε ιστορικά υψηλά ο S&P 500

Ο Nasdaq και ο S&P 500 έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, με την Tesla και την Amazon να καταγράφουν άνοδο, αφού τα νέα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αύξησαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μικρή μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Οι αμερικανικές καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν σταθερά τον Ιούλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία παραμένει ισχυρή, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν ελαφρά.

«Οι επενδυτές βλέπουν άλλο ένα σημάδι ότι βρισκόμαστε σε μια ήπια προσαρμογή», δήλωσε ο Cameron Dawson, επικεφαλής επενδύσεων στην Newedge Wealth. «Είναι άλλη μία από αυτές τις εκθέσεις τύπου Goldilocks που δείχνουν ότι η αγορά παίρνει πραγματικά ακριβώς αυτό που ήθελε». Μια «ακριβώς σωστή» οικονομία Goldilocks έχει σταθερή ανάπτυξη, αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε να τροφοδοτεί υπερβολικό πληθωρισμό.

Η Broadcom σημείωσε ράλι, ενώ η Marvell Technology σημείωσε άνοδο μετά την πρόβλεψη των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του κατασκευαστή τσιπ πάνω από τις εκτιμήσεις.

Η δημοσίευση της έκθεσης για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες την Παρασκευή ήταν η τελευταία σημαντική ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων πριν από τη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος Jerome Powell εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα την υποστήριξή του για μια επικείμενη προσαρμογή της πολιτικής.

Οι αγορές χρήματος δείχνουν ότι οι επενδυτές αναμένουν ως επί το πλείστον ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πιθανότητες μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης μειώνονται περαιτέρω μετά τα στοιχεία της Παρασκευής, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

Την Παρασκευή ολοκληρώνεται ένας ταραχώδης μήνας στη Wall Street μετά τις ενδείξεις ξαφνικής συγκράτησης στην αγορά εργασίας στις αρχές Αυγούστου που πυροδότησαν φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ. Η επιρροή του ιαπωνικού carry trade του γιεν επιδείνωσε την πτώση.

Οι μετοχές έχουν ανακάμψει έκτοτε, με τον S&P 500 να διαπραγματεύεται κοντά σε ιστορικά υψηλά.

Ο όγκος συναλλαγών ήταν ισχνός αυτή την εβδομάδα εν όψει της αργίας της Δευτέρας στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την Ημέρα της Εργασίας.

Ο S&P 500 κέρδισε 56,44 μονάδες ή 1,01%, για να κλείσει στις 5.648,40 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 197,20 μονάδες ή 1,13%, στις 17.713,62 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 228,03 μονάδων ή 0,55%, στις 41.563,08 μονάδες.

Η Nvidia σημείωσε άνοδο, ανακάμπτοντας από την πτώση 6,4% της προηγούμενης συνεδρίασης, αφού η εταιρεία-πρότυπο για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών, παρά τα αισιόδοξα αποτελέσματα και τις σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένες προβλέψεις.

Η Ulta Beauty διολίσθησε αφού περιόρισε τις προβλέψεις για τα ετήσια αποτελέσματά της, επικαλούμενη την επιβράδυνση της ζήτησης για καλλυντικά και αρώματα με υψηλότερες τιμές στα καταστήματά της.

Η Intel σημείωσε άλμα μετά από αναφορά ότι διερευνά επιλογές που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν συγχώνευση.

Η Dell Technologies, μια άλλη μετοχή που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη, ενισχύθηκε μετά την αύξηση των ετήσιων προβλέψεων για τα έσοδα και τα κέρδη της.

Οι μετοχές της Trump Media & Technology Group, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, αφήνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 3,9 δισ. δολάρια.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News