Business & Finance Παρασκευή 30/08/2024, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδος μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Wall Street: Ανοδος μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Με κέρδη άνοιξε στη Wall Street η τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου, ενός μήνα που χαρακτηρίστηκε από ένα δραματικό sell off και μεγάλη αστάθεια. Η αμερικανική αγορά βρίσκεται σήμερα σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα κρίσιμα στοιχεία του πληθωρισμού που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα. 

Ειδικότερα, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, που είναι και ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό ενισχύθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και κατά 2,5% σε ετήσια βάση, όπως ακριβώς περίμεναν οι αναλυτές. Εξαιρώντας τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, σημείωσε άνοδο 0,2% τον Ιούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο S&P 500 άνοιξε με άνοδο 0,5%, ο Dow Jones με +0,2% ή 78 μονάδες και ο Nasdaq με +0,8%. Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν σε γενικές γραμμές ανακτήσει το χαμένο έδαφος από την έναρξη του μήνα, όταν επικράτησε πανικός στην αγορά, αφότου χάλασε το carry trade και αναδύθηκαν ανησυχίες περί ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Christian Mueller-Glissmann, επικεφαλής ερευνών κατανομής περιουσιακών στοιχείων στην Goldman Sachs, επεσήμανε πρόσφατα ότι η ταχεία ανάκαμψη της εμπιστοσύνης της αγοράς μετά το δραματικό sell off αποτελεί σημείο ανησυχίας. Είπε πως θα πρέπει να θεωρηθεί «προειδοποιητική βολή» στον επενδυτικό κόσμο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι Goldman Sachs για τα χρηματιστήρια: Το κλίμα μετά το sell off ανέκαμψε ταχύτατα

Το big-money αγόραζε στο sell off – Τι μήνυμα δίνουν τα hedge funds για τα χρηματιστήρια

Capital Economics: Τα 3 κρίσιμα ερωτήματα για το sell off στις αγορές και οι απαντήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News