Business & Finance Πέμπτη 29/08/2024, 23:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κοντά σε ιστορικά υψηλά ο Dow Jones – Πτωτικά S&P 500 και Nasdaq

Wall Street:  Κοντά σε ιστορικά υψηλά ο Dow Jones – Πτωτικά S&P 500 και Nasdaq

Με μεικτά πρόσημα, αλλά με τον Dow Jones να σημειώνει ένα ακόμη ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της η Wall Street, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή.

Οι αγορές ακροβατούσαν μεταξύ οριακών κερδών και απωλειών στην πορεία προς τα αποτελέσματα της Nvidia, καθώς οι συναλλασσόμενοι περίμεναν να δουν αν η εταιρεία θα διατηρήσει την πρωτοφανή αύξηση των εσόδων της. Υπήρχε επίσης νευρικότητα σχετικά με το τι θα μπορούσαν να σημαίνουν τα κέρδη της για την πορεία των μετοχών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και έχουν υψηλή αξία.

Οι μετοχές της εταιρείας chip υποχώρησαν κατά 2% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση μετά τις σε μεγάλο βαθμό εντός γραμμής προβλέψεις για τα έσοδα και το μεικτό περιθώριο κέρδους για το τρέχον τρίμηνο.

«Εδώ είναι το θέμα, το μέγεθος του κέρδους αυτή τη φορά ήταν πολύ μικρότερο από ό,τι βλέπαμε. Ακόμα και οι μελλοντικές προβλέψεις αυξήθηκαν, αλλά και πάλι όχι με τον ρυθμό των προηγούμενων τριμήνων», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Carson Group.

«Η Nvidia είναι μια σπουδαία εταιρεία που εξακολουθεί να αυξάνει τα έσοδα με 122%, αλλά φαίνεται ότι ο πήχης τέθηκε λίγο πιο ψηλά αυτή την περίοδο κερδών».

Οι ομοειδείς εταιρείες ημιαγωγών Broadcom και Advanced Micro Devices υποχώρησαν κατά 0,3% η καθεμία.

Ωστόσο, οι μειώσεις περιορίστηκαν από τα κέρδη των μεγάλων πελατών της Nvidia, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της ευφορίας της αγοράς σχετικά με την προοπτική της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης που θα ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη.

Η Microsoft σημείωσε άνοδο 0,6%, η Meta πρόσθεσε 0,8% και οι Alphabet και Amazon.com σημείωσαν άνοδο άνω του 1% η καθεμία, ενώ η Apple κέρδισε 1,2%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν επίσης.

O S&P 500 έχασε 0,22 μονάδες ή 0,0039% και έκλεισε στις 5.591,96 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 39,60 μονάδες ή 0,23 στις 17.516,43 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 243,63 μονάδων ή 0,59%, στις 41.335,05 μονάδες.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 απέχει 1,3% από το υψηλό ρεκόρ, ενώ ο Dow κυμαίνεται γύρω από το ιστορικό του υψηλό, με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο να παραμένουν ισχυρές.

Η προσοχή θα στραφεί τώρα στα στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο και στα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας.

Οι εκθέσεις αυτές μαζί με τα στοιχεία της Παρασκευής για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες για τον μήνα Ιούλιο θα μπορούσαν να προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Μεταξύ των άλλων κινήσεων, η συνιστώσα του Dow Salesforce ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, ανεβάζοντας τη μετοχή της εταιρίας επιχειρηματικού cloud κατά 5,4%.

Η CrowdStrike σημείωσε πτώση 2,4% αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας μείωσε τις προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη της μετά την παγκόσμια τεχνολογική διακοπή του περασμένου μήνα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News