Business & Finance Πέμπτη 29/08/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Θετικό πρόσημο παρά την πτώση της Nvidia

Wall Street: Θετικό πρόσημο παρά την πτώση της Nvidia

Με ανοδική δυναμική άνοιξαν οι αμερικανικές αγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ανακτήσουν έδαφος μετά τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Η Wall Street αξιολογεί σήμερα τα αποτελέσματα της Nvidia και της Salesforce που δημοσιεύθηκαν χθες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Ο S&P 500 και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq άνοιξαν με κέρδη της τάξης του 0,3%. Ο Dow Jones είχε υψηλότερη άνοδο 0,7% ή 291 μονάδων.

Η μετοχή της Nvidia υποχωρούσε 3,8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου. Ο τεχνολογικός κολοσσός ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ προέβη και σε υψηλές προβλέψεις για τις πωλήσεις της τρέχουσας περιόδου. Ωστόσο, η αγορά έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ για τη Nvidia. Το να ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προβλέψεων δεν αρκεί, αφού οι επενδυτές περιμένουν εκρηκτικές υπερ-αποδόσεις έναντι των προβλέψεων, για να δικαιολογηθεί η υψηλή τιμή της μετοχής της.

«Πρόκειται για μία σπουδαία εταιρεία και εξακολουθεί να έχει αύξηση εσόδων 122%, αλλά φαίνεται ότι ο πήχυς έχει τεθεί αρκετά υψηλά αυτή την περίοδο των αποτελεσμάτων», σχολίασε σχετικά ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής στην Carson Group.

Η πτώση αντισταθμίστηκε από την άνοδο της μετοχής της Salesforce κατά περίπου 4,2%. Ο γίγαντας του λογισμικού για επιχειρήσεις ξεπέρασε τις προβλέψεις που είχε κάνει για το δεύτερο τρίμηνο και ανέβασε τις προβλέψεις της κερδοφορίας για ολόκληρο το 2024.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, φαίνεται πως έδωσαν στήριγμα στην αμερικανική αγορά. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, περιορίζοντας περαιτέρω τους φόβους περί ύφεσης. Επιπλέον, η ανάπτυξη του β’ τριμήνου αναθεωρήθηκε προς τα επάνω στο 3% από 2,8%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις προβλέψεις – Αλλά γιατί έπεσε η μετοχή;

Καμπανάκι Goldman Sachs για τα χρηματιστήρια: Το κλίμα μετά το sell off ανέκαμψε ταχύτατα

Πούλησε και άλλες μετοχές της Bank of America ο Warren Buffett

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News