Business & Finance Τετάρτη 28/08/2024, 23:22
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος – Βαρίδι η τεχνολογία

Wall Street: Κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος – Βαρίδι η τεχνολογία

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη εν όψει της τριμηνιαίας έκθεσης της Nvidia, του κεντρικού γεγονότος της εβδομάδας για τη Wall Street, το οποίο θα μπορούσε να καταρρακώσει ή να προσθέσει νέα καύσιμα σε ένα ράλι που καθοδηγείται από την αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές του κυρίαρχου πωλητή επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης, που αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, υποχώρησαν, μειώνοντας το μέχρι στιγμής κέρδος τους για φέτος σε περίπου 150%.

Έπειτα από αρκετές εντυπωσιακές τριμηνιαίες εκθέσεις, η Nvidia θεωρείται ως ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής νικητής από την τεχνολογία AI. Τα τελευταία αποτελέσματά της ακολουθούν τις ανησυχίες σχετικά με τις αυξήσεις στις ήδη υψηλές δαπάνες της Microsoft, της Alphabet και άλλων μεγάλων παικτών στην κούρσα για την κυριαρχία στην αναδυόμενη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

«Ήταν το παιδί-θαύμα για την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης και πραγματικά ηγήθηκε της επέλασης, οπότε θα ήταν δύσκολο για την αγορά να προχωρήσει παρά την απογοήτευση από την Nvidia», προειδοποίησε ο Keith Buchanan, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments στην Ατλάντα.

«Κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να υπολογίσει για πόσο καιρό η Nvidia μπορεί να συνεχίσει να εκπλήσσει ανοδικά, αλλά, φυσικά, δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα», πρόσθεσε ο Buchanan.

Η τιμολόγηση των δικαιωμάτων προαίρεσης δείχνει ότι οι επενδυτές αναμένουν μια κίνηση της τάξης του 9,8% στις μετοχές της Nvidia την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, όπως έδειξαν τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων ORATS.

Άλλες μετοχές τσιπ υποχώρησαν επίσης, με την Broadcom και την Advanced Micro Devices να χάνουν έδαφος.

Οι μετοχές της εταιρείας Alphabet (μητρικής της Google), της Microsoft και της Amazon σημείωσαν επίσης πτώση.

O S&P 500 έχασε 33,62 μονάδες ή 0,60% και έκλεισε στις 5.592,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 198,79 μονάδες ή 1,12% στις 17.556,03 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 159,08 μονάδων ή 0,39%, στις 41.091,42 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αφού η άποψη του προέδρου της Fed Jerome Powell για επικείμενη προσαρμογή της πολιτικής την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε κέρδη στην αγορά σε ευρεία βάση.

Το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group βλέπει επί του παρόντος 64% πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης και 37% πιθανότητα μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης.

Η έκθεση για τις καταναλωτικές δαπάνες του Ιουλίου, η οποία αναμένεται την Παρασκευή, μπορεί να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες για την πιθανή πορεία μείωσης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Η Super Micro Computer σημείωσε πτώση, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία διακομιστών AI δήλωσε ότι θα καθυστερήσει την υποβολή της ετήσιας έκθεσής της για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της Hindenburg Research για μια short θέση στην εταιρεία.

Η χρηματιστηριακή αξία της Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett ξεπέρασε για πρώτη φορά για λίγο το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News