Business & Finance Τετάρτη 28/08/2024, 19:36
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ευρωπαϊκές αγορές διατηρούν τη θετική δυναμική τους με ώθηση από χημικά και ασφαλιστικές

Οι ευρωπαϊκές αγορές διατηρούν τη θετική δυναμική τους με ώθηση από χημικά και ασφαλιστικές

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη, διατηρώντας τη θετική δυναμική τους, ακόμη και όταν οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν εν όψει των πολυαναμενόμενων κερδών του δικαιούχου της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε προσωρινά υψηλότερα κατά 0,33% στις 520,60 μονάδες, με τα περισσότερα σημαντικά περιφερειακά χρηματιστήρια και κλάδους να διαπραγματεύονται στο πράσινο. Οι μετοχές των ορυχείων υποχώρησαν κατά 1,25%, ενώ οι μετοχές των χημικών προϊόντων πρόσθεσαν 1,4% και οι ασφαλιστικές μετοχές αυξήθηκαν κατά 1,16%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,019% στις 8.343,85 μονάδες, στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 18.782,29 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,16% στις 7.577,67 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,045% στις 11.332,00 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά -0,30% στις 33.880,05 μονάδες.

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Prudential ανακοίνωσε την Τετάρτη άλμα 9% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τις μετοχές της εταιρείας να σημειώνουν για λίγο άνοδο άνω του 2%, προτού υποχωρήσουν σε αρνητικό έδαφος. Εν τω μεταξύ, η ιδιωτική κατασκευάστρια παιχνιδιών Lego κατέγραψε αύξηση 13% στα έσοδα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αυτό έρχεται μετά από μια ευμετάβλητη συνεδρίαση της Τρίτης, κατά την οποία ο Stoxx 600 έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα. Μετά από ένα αρνητικό ξεκίνημα τον Αύγουστο, ο δείκτης βρίσκεται σε πορεία να κλείσει τον μήνα στο πράσινο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Στην Ευρώπη την Τετάρτη, τα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών για την οικονομία της χώρας αυξήθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο.

Στις ΗΠΑ, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τελευταία έκθεση κερδών της Nvidia, η οποία αναμένεται αργότερα στη συνεδρίαση. Τα αποτελέσματα από τη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να δώσουν ενδείξεις για τη μακροβιότητα του εμπορίου τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης και για το τι μπορεί να βρίσκεται μπροστά μας για τον τομέα που γνωρίζει μεγάλη άνθηση φέτος.

Οι αμερικανικές μετοχές ήταν ελαφρώς χαμηλότερα ενόψει της ανακοίνωσης της Nvidia, αφού η Wall Street είχε μια κερδοφόρα ημέρα την Τρίτη.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τα υψηλότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου από την Αυστραλία.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News