Business & Finance Τετάρτη 28/08/2024, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Για αποτελέσματα της Nvidia ετοιμάζεται η Wall Street – Πέφτει ο Nasdaq

Για αποτελέσματα της Nvidia ετοιμάζεται η Wall Street – Πέφτει ο Nasdaq

Στη Nvidia είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών στη Wall Street, η οποία πρόκειται σήμερα μετά το κλείσιμο των συνεδριάσεων να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου. Γύρω από τη μετοχή του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού έχει δημιουργηθεί μια επενδυτική «μανία», καθώς  αποτελεί πλέον κατά κάποιο τρόπο βαρόμετρο για τις μετοχές τεχνολογίας, αλλά και τον κλάδο της ΑΙ εν συνόλω. Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης των τσιπ Blackwell, αλλά και στα νέα στοιχεία για τη ζήτηση για AI.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν σε βάθος τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου, καθώς βάσει αυτών θα υπολογίσουν την κατάσταση της αγοράς της τεχνητής νοημοσύνης. Άλλωστε, οι αγορές διερωτώνται ήδη πότε θα δουν αποτελέσματα των επενδύσεών τους στον κλάδο, για τον οποίο οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενες ότι θα αλλάξει τον τρόπο ζωής, εργασίας και ψυχαγωγίας των ανθρώπων.

Ενόψει των αποτελεσμάτων, ο S&P 500 και ο Dow Jones άνοιξαν σήμερα σχεδόν αμετάβλητοι, ενώ πτωτικές τάσεις εμφανίζει ο Nasdaq με περίπου 0,48%.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet συνεχίζει να μειώνει τις θέσεις του στην Bank of America, καθώς  πούλησε και άλλες μετοχές, αξίας 982 εκατ. Δολαρίων. Η εταιρεία του, η Berkshire Hathaway, έχει μειώσει το ποσοστό της στην δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σχεδόν 13%, με μια σειρά πωλήσεων από τα μέσα Ιουλίου. Από αυτές τις ρευστοποιήσεις μετοχών έβγαλε 5,4 δισ. δολάρια.

Πάντως, η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, με 903,8 εκατομμύρια μετοχές αξίας 35,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έσκασε η φούσκα της AI; Η Wall Street ψάχνει αποτελέσματα από τις επενδύσεις της

Εκτινάχθηκε τόσο απότομα στην κορυφή που τρόμαξε τις αρχές – Πώς η Nvidia βρέθηκε στο στόχαστρο όλων

Πούλησε και άλλες μετοχές της Bank of America ο Warren Buffett

Καμπανάκι Goldman Sachs: Το κλίμα μετά το sell off ανέκαμψε ταχύτατα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News