Business & Finance Τετάρτη 28/08/2024, 10:49
ΑΓΟΡΕΣ

Ηπια κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή οικονομικών αποτελεσμάτων

Ηπια κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή οικονομικών αποτελεσμάτων

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών, αλλά και μακροοικονομικά στοιχεία, προκειμένου να προβλέψουν την πορεία των χρηματιστηρίων διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με κέρδη 0,2%, ενώ θετική είναι η εικόνα και στις μεγάλες περιφερειακές αγορές της Ευρώπης. Στήριγμα αποτέλεσαν οι μετοχές των εταιρειών ασφάλισης, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει άνοδο 0,53%, ενώ διόρθωση σημειώθηκε στον τομέα της εξόρυξης, που υποχωρεί κατά περίπου 0,68%.

O FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει οριακά κέρδη αυτή την ώρα, ενώ άνοδο της τάξης του 0,3% σημειώνουν ο CAC 40 του Παρισιού και ο Dax της Φρανκφούρτης. Σημειώνεται πως νωρίτερα δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας που έδειξαν ήπια βελτίωση της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών τον Αύγουστο.

Χθες ήταν μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις, στο τέλος της οποίας χθες ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με ήπια άνοδο. Στήριγμα αποτέλεσαν οι μετοχές ταξιδιού και αναψυχής, αφότου ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε στο Reuters ότι οι τιμές των εισιτηρίων φαίνεται να έπεσαν λιγότερο από το αρχικά προσδοκώμενο για το κρίσιμο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ευνοώντας έτσι τους ισολογισμούς της αεροπορικής.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου οι Lego, Prudential, Novonesis και Brunello Cucinelli στην Ευρώπη, αλλά και μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρίσκονται τα αποτελέσματα της Nvidia, γύρω από τη μετοχή της οποίας έχει δημιουργηθεί μια επενδυτική «μανία». Άλλωστε, αποτελεί πλέον κατα κάποιο τρόπο βαρόμετρο για τις μετοχές τεχνολογίας, αλλά και τον κλάδο της ΑΙ εν συνόλω. Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν σε βάθος τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου της εταιρείας που θα δημοσιευθούν μετά το κλείσιμο, καθώς βάσει αυτών θα υπολογίσουν την κατάσταση της αγοράς της τεχνητής νοημοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του χαλκού άγγιξαν την Τρίτη υψηλό έξι εβδομάδων, χάρη στην τόνωση της ζήτησης και της αισιοδοξίας μετά την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Jerome Powell, ο οποίος έδωσε σήμα για επικείμενη χαλάρωση των επιτοκίων δανεισμού. Βέβαια, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε γίνουν ή τι μέγεθος θα έχουν, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκτινάχθηκε τόσο απότομα στην κορυφή που τρόμαξε τις αρχές – Πώς η Nvidia βρέθηκε στο στόχαστρο όλων

Fed: Ήρθε η ώρα για μείωση των επιτοκίων – Ξεκάθαρο σήμα του Powell

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News