Business & Finance Τρίτη 27/08/2024, 23:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο πράσινο και οι 3 κύριοι δείκτες – Βουτιά για την Tesla – Συνεχίζει ανοδικά η Nvidia

Wall Street: Στο πράσινο και οι 3 κύριοι δείκτες – Βουτιά για την Tesla – Συνεχίζει ανοδικά η Nvidia

Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη την Τρίτη εν όψει της πολυαναμενόμενης έκθεσης τριμήνου της Nvidia την Τετάρτη και των οικονομικών στοιχείων που αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα και θα μπορούσαν να δώσουν ενδείξεις για την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων.

Οι μετοχές που συνδέονται με την τεχνολογία ήταν μεικτές, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα επερχόμενα αποτελέσματα της Nvidia, της εταιρείας κατασκευής τσιπ που βρίσκεται στο επίκεντρο του ράλι της Wall Street στις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο και ήταν η εταιρεία με τις περισσότερες συναλλαγές στα αμερικανικά χρηματιστήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Με άνοδο 159% το 2024, η Nvidia θεωρείται ο μεγαλύτερος νικητής, μέχρι στιγμής, από την τεχνολογία AI και τα αποτελέσματά της ακολουθούν τις πρόσφατες ανησυχίες για αυξήσεις στις ήδη μεγάλες δαπάνες της Microsoft, της Alphabet και άλλων ισχυρών εταιρειών στον αγώνα τους να κυριαρχήσουν στην αναδυόμενη τεχνολογία AI.

«Υπάρχει ένας πολύ, πολύ υψηλός πήχης που πρέπει να ξεπεραστεί όχι μόνο για τα κέρδη και την καθοδήγηση της Nvidia, αλλά και για την ιστορία που λένε για την κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που θα βγάλει τον τεχνολογικό τομέα από την πρόσφατη δυσπραγία του», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής της Baird.

Ο S&P 500 κέρδισε 8,96 μονάδες ή 0,16%, για να κλείσει στις 5.625,80 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 29,05 μονάδες ή 0,16%, στις 17.754,82 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 9,98 μονάδων ή 0,024%, στις 41.250,50 μονάδες.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε υψηλό έξι μηνών τον Αύγουστο, ενώ οι καταναλωτές έγιναν επίσης πιο ανήσυχοι για την αγορά εργασίας, αφού το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε κοντά σε υψηλό τριών ετών, στο 4,3%, τον περασμένο μήνα.

Οι επενδυτές θα προσβλέπουν στα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Ιουλίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή για πρόσθετες ενδείξεις σχετικά με τον πιθανό ρυθμό μείωσης των επιτοκίων.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν τώρα σε μείωση των επιτοκίων είτε κατά 25 είτε κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch της CME Group.

Εν τω μεταξύ, η UBS Global Wealth Management αύξησε τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ στο 25% από 20%, επικαλούμενη αδυναμία στην αγορά εργασίας.

Η Paramount Global διολίσθησε αφού ο Edgar Bronfman Jr. εγκατέλειψε την προσφορά του για την εταιρεία, ανοίγοντας το δρόμο για την Skydance Media να αναλάβει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης της Shari Redstone.

Η Tesla υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του Καναδά ότι θα επιβάλει δασμό 100% στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων. Οι δασμοί ισχύουν για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που αποστέλλονται από την Κίνα, στα οποία θα περιλαμβάνονται και αυτά που κατασκευάζει η Tesla.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News