Business & Finance Τρίτη 27/08/2024, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Τέλος το ράλι στη Wall Street – Απομακρύνεται από το επίπεδο-ρεκόρ ο Dow

Τέλος το ράλι στη Wall Street – Απομακρύνεται από το επίπεδο-ρεκόρ ο Dow

Οπισθοχώρηση από το ιστορικό υψηλό που άγγιξε χθες κάνει ο Dow Jones, εμφανίζοντας απώλειες 50 μονάδων ή 0,1% στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ, ενόψει της ανακοίνωσης μιας σειράς οικονομικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα, καταγράφουν ήπιες απώλειες. Ειδικότερα, ο S&P 500 διολισθαίνει περίπου 0,3%, ενώ ο Nasdaq περίπου -0,4%.

Οι αμερικανικές αγορές αναμένουν ιδίως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Nvidia, γύρω από τη μετοχή της οποίας έχει δημιουργηθεί μια επενδυτική «μανία». Άλλωστε, αποτελεί πλέον κατα κάποιο τρόπο βαρόμετρο για τις μετοχές τεχνολογίας, αλλά και τον κλάδο της ΑΙ εν συνόλω. Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν σε βάθος τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου της εταιρείας που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη μετά το κλείσιμο, καθώς βάσει αυτών θα υπολογίσουν την κατάσταση της αγοράς της τεχνητής νοημοσύνης.

Ενδοσυνεδριακά, ο Dow Jones έσπασε ιστορικό ρεκόρ τη Δευτέρα και έκλεισε σε ιστορικό υψηλό. Απεναντίας, ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με πτώση χθες λόγω βουτιάς των τεχνολογικών μετοχών με βαρίδι τη Nvidia. 

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η αμερικανική αγορά προσπαθεί ακόμη να σταθεροποιηθεί μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στην αρχή του μήνα. Βέβαια, μετά την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, για επικείμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, το κλίμα είναι πιο αισιόδοξο, μολονότι δεν σχολίασε πότε θα ξεκινήσει ή τι μέγεθος θα έχει. Οι αγορές ποντάρουν ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων δανεισμού θα λάβει χώρα στη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο και θα είναι τουλάχιστον 0,25 μονάδες βάσης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs και Morgan Stanley βλέπουν το πετρέλαιο κάτω από τα 80 δολάρια

Fed: Ήρθε η ώρα για μείωση των επιτοκίων – Ξεκάθαρο σήμα του Powell

Fed (πρακτικά): Θετικοί σε μία μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο οι αξιωματούχοι της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News