Business & Finance Τρίτη 27/08/2024, 11:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο – Δοκιμάζει τις 1.440 μονάδες

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο – Δοκιμάζει τις 1.440 μονάδες

Στη ζώνη των 1.440 μονάδων δοκιμάζεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να εμφανίζει ανοδικές τάσεις με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Το κλίμα στην Ευρώπη δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, ώστε να σπρώξει αποφασιστικά το κλίμα της ελληνικής αγοράς προς κάποια κατεύθυνση. Εξού και αδυνατεί μόνο του να αποκτήσει δυναμική. Ειδικότερα, στις ευρωαγορές επικρατεί επιφυλακτικότητα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Οι βασικές αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με κέρδη και συγκεκριμένα ο Stoxx 600 βρήκε στήριγμα από τις μετοχές των εταιρειών εξόρυξης.

Στο ελληνικό ταμπλό πάντως, ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 1.444,21 μονάδες με άνοδο 0.45% λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενόψει των εταιρικών αποτελεσμάτων της Cenergy, της Motor Oil, της HelleniQ Energy και της AustriaCard αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τη Merit Χρηματιστηριακή, ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1.386 μονάδες. Σημεία στήριξης αποτελούν οι 1.382 και οι 1.426 μονάδες και σημεία αντίστασης είναι οι 1.461 και 1.503 μονάδες.

Αυτή την ώρα ώθηση στον γενικό δείκτη δίνει η μετοχή της Coca Cola 3E με περίπου  +2,59%, της HelleniQ Energy και της Viohalco με άνω του 1%. Αντιθέτως, μικρή πτώση σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ και της ΟΛΠ. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,4%.

Η ελληνική αγορά ετοιμάζεται για τα οικονομικά αποτελέσματα που θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα (ΟΠΑΠ, Trade Estates, Quest), καθώς και για καταβολές μερισμάτων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της ΓΕΚ Τέρνα. Σημειώνεται επίσης, ότι την Παρασκευή θα γίνει η καθιερωμένη αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI.

Οι αγορές της Ευρώπης πάντως συνεχίζουν να αξιολογούν τους γεωπολιτικούς κινδύνους μετά την ανάφλεξη μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ το σαββατοκύριακο, που δημιούργησε φόβους ότι ο πόλεμος μπορεί να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο σε περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ, οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης ανέβηκαν σήμερα ενόψει των προκαταρκτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στο μπλοκ, τα οποία μπορεί να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία για την επόμενη κίνηση της ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι τιμές του πετρελαίου ακολουθούν πτωτική τάση σήμερα, μετά την εκτίναξη που ακολούθησε την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και την ανακοίνωση της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης περί διακοπής των εξορύξεων και εξαγωγών πετρελαίου. Το Brent υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,11% περίπου στα 81,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατά 0,21% στα 77,26 δολάρια το βαρέλι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγώνας δρόμου για το Ταμείο Ανάκαμψης – Μένουν 2 χρόνια για το 77% των οροσήμων

Goldman Sachs και Morgan Stanley βλέπουν το πετρέλαιο κάτω από τα 80 δολάρια

Ανεβαίνουν οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο της προσοχής οι γεωπολιτικές εντάσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News