Business & Finance Δευτέρα 26/08/2024, 23:23
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με πτώση ο S&P 500 μετά την βουτιά της Nvidia – Ανοδικά οι μετοχές του πετρελαίου

Wall Street: Με πτώση ο S&P 500 μετά την βουτιά της Nvidia – Ανοδικά οι μετοχές του πετρελαίου

Ο S&P 500 έκλεισε πτωτικά τη Δευτέρα, μετά την βουτιά της Nvidia εν όψει των αποτελεσμάτων της τριμηνιαίας έκθεσής της αυτή την εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές ανέμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο Nasdaq υποχώρησε επίσης, αλλά ο Dow Jones υποστηρίχθηκε από τα κέρδη της Caterpillar και της American Express και έκλεισε με μικρή άνοδο.

Η Nvidia υποχώρησε εν όψει της ανακοίνωσής εταιρικών αποτελεσμάτων της την Τετάρτη σε αυτό που θα είναι το πιο στενά παρακολουθούμενο γεγονός της εβδομάδας στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ορισμένοι επενδυτές ανησυχούσαν ότι οτιδήποτε λιγότερο από μια εξαιρετική πρόβλεψη από την Nvidia θα μπορούσε να συντρίψει το ράλι της Wall Street στις εταιρείες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Alphabet και Meta Platforms.

«Η Nvidia θα μπορούσε να απογοητεύσει. Νομίζω ότι όταν φτάνεις στο σημείο όπου η πλειοψηφία δεν υποψιάζεται καν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια κακή είδηση, τότε είναι που εμφανίζεται», προειδοποίησε ο Jake Dollarhide, διευθύνων σύμβουλος της Longbow Asset Management στην Tulsa της Οκλαχόμα.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της PDD Holdings σημείωσαν πτώση, αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία Temu δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες της αγοράς για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου.

Η Tesla έχασε έδαφος αφού ο Καναδάς, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι θα επιβάλει δασμό 100% στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο S&P 500 έχασε 17,77 μονάδες ή 0,32% και έκλεισε στις 5.616,84 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 152,03 μονάδες ή 0,85% στις 17.725,77 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 65,44 μονάδων ή 0,16%, στις 41.240,52 μονάδες.

Ο δείκτης του ενεργειακού κλάδου σημείωσε άνοδο μετά τις αναφορές για διαταραχές στην προμήθεια πετρελαίου εν μέσω της γεωπολιτικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, που ανέβασαν τις τιμές του αργού.

Η Wall Street σημείωσε ράλι την Παρασκευή, με τον S&P 500 να πλησιάζει σε υψηλά ρεκόρ, αφού ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε ότι «έχει έρθει η ώρα» να μειώσει το κόστος δανεισμού υπό το πρίσμα της μείωσης του ανοδικού κινδύνου για τον πληθωρισμό και της συγκρατημένης ζήτησης εργασίας.

Οι αγορές χρήματος δείχνουν ότι οι traders βλέπουν 70% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και 30% πιθανότητα μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Τα πολυαναμενόμενα στοιχεία της Παρασκευής για τις Προσωπικές Καταναλωτικές Δαπάνες του Ιουλίου, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της κεντρικής τράπεζας, θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την πορεία χαλάρωσης της πολιτικής.

Τα αποτελέσματα των Dell, Salesforce, Dollar General και Gap αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News