Business & Finance Παρασκευή 23/08/2024, 16:44
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό μομέντουμ στη Wall Street – Όλα τα βλέμματα στο Jackson Hole

Ανοδικό μομέντουμ στη Wall Street – Όλα τα βλέμματα στο Jackson Hole

Θετικό κλίμα επικρατεί στα αμερικανικά χρηματιστήρια ενόψει της ομιλίας του Jerome Powell, προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες μεγάλων οικονομιών αναμένεται να προσφέρουν ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Από τον Powell οι επενδυτές περιμένουν να αναφερθεί άμεσα ή έμμεσα σε επικείμενη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, ιδίως μετά την «τρομάρα» που πέρασαν οι αγορές στις αρχές του μήνα με τις ενδείξεις περί ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και στο πλαίσιο ανησυχιών ότι η Fed έχει καθυστερήσει να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική.

Οι αγορές ποντάρουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μια πρώτη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αν και δεν συμφωνούν στο πόσο μεγάλη θα είναι. Η πρόθεση για επικείμενη μείωση των επιτοκίων φάνηκε ήδη από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης των τραπεζιτών τον Ιούλιο. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Dow Jones άνοιξε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο 0,54% στις 40.933,86 μονάδες. Άνοδο 0,64% εμφανίζει ο S&P, ενώ κέρδη 0,82% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση, ασκήθηκαν πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές εν μέσω ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων ενόψει της ομιλίας στο Jackson Hole. Ειδικότερα, την Πέμπτη, ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,9%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε 1,7%, στη χειρότερη ημέρα από τις 5 Αυγούστου. Ο Dow έχασε 177 μονάδες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jackson Hole: Τι περιμένει η αγορά από την ομιλία του Jerome Powell

Fed (πρακτικά): Θετικοί σε μία μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο οι αξιωματούχοι της

ΗΠΑ: Αναθεώρηση προς τα κάτω στις νέες θέσεις εργασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News