Business & Finance Παρασκευή 23/08/2024, 15:28
ΑΓΟΡΕΣ

Αναζήτηση κατεύθυνσης στο Χρηματιστήριο – Σε χαμηλούς ρυθμούς οι συναλλαγές

Αναζήτηση κατεύθυνσης στο Χρηματιστήριο – Σε χαμηλούς ρυθμούς οι συναλλαγές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται το Χρηματιστήριο της Αθήνας, χάνοντας την ήπια δυναμική που φαινόταν να αναπτύσσει τις πρώτες ώρες της σημερινής συνεδρίασης, συνεχίζοντας πάντοτε στο ίδιο υποτονικό κλίμα -όπως και τις τελευταίες εβδομάδες- λόγω καλοκαιριού.

Λίγο μετά τις 3 μ.μ. ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας καταγράφει ήπια πτώση της τάξης του 0,1% στις 1.434 μονάδες. Ο τζίρος είναι χαμηλός περίπου στα 44,37 εκατ. ευρώ.

Από το πρωί πάντως ο γενικός δείκτης κινείται σε στενό εύρος και φαίνεται να βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης. Σημειώνεται ότι ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1.384 μονάδες, ενώ σύμφωνα με τη Merit Χρηματιστηριακή, τα σημεία στήριξης διαμορφώνονται στις 1.382 και τις 1.426 μονάδες. Τα σημεία αντίστασης είναι οι 1.483 και οι 1.503 μονάδες.

Στο ταμπλό αυτή την ώρα, ενισχύεται η μετοχή της Viohalco με κέρδη άνω του 1,3%, αλλά και η μετοχή του ΟΛΠ με σχεδόν 1% και της Metlen με 0,64%. Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Motor Oil, της της ΕΥΔΑΠ και της Ελλάκτωρ. Ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει πτώση περίπου στο -0,18%.

Στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όμως, συνεχίζει να επικρατεί αισιοδοξία ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Jerome Powell. O Powell πρόκειται να μιλήσει στο πλαίσιο του ετήσιου οικονομικού συμποσίου στο Jackson Hole και οι επενδυτές περιμένουν κάποιες ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής και ενδεχομένως ένα νέο σήμα για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές συγκεκριμένα θα αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο. Επίσης, θα μιλήσει και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey.

Κατά τα άλλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο, παρόλο που οι προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομία υποχώρησαν ελαφρά, με το γεγονός αυτό να επηρεάζει τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες σήμερα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θετικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή του Powell

Mark Mobius: Επιφυλακτικός για τις αγορές – Ο ανησυχητικός δείκτης που εμφανίστηκε μετά από έναν αιώνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News