Business & Finance Παρασκευή 23/08/2024, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο – Βελτιωμένο κλίμα στο εξωτερικό

Ανοδικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο – Βελτιωμένο κλίμα στο εξωτερικό

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο της Αθήνας εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας όμως στο ίδιο υποτονικό κλίμα -όπως και τις τελευταίες εβδομάδες- λόγω καλοκαιριού.

Στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης επικρατεί αισιοδοξία ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Jerome Powell. O Powell πρόκειται να μιλήσει στο πλαίσιο του ετήσιου οικονομικού συμποσίου στο Jackson Hole και οι επενδυτές περιμένουν κάποιες ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής και ενδεχομένως ένα νέο σήμα για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Έτσι, επηρεασμένο από τις θετικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας καταγράφει περιορισμένη άνοδο της τάξης του 0,2% στις 1.439 μονάδες λίγο μετά τις 11 π.μ. Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1.384 μονάδες, ενώ σύμφωνα με τη Merit Χρηματιστηριακή, τα σημεία στήριξης διαμορφώνονται στις 1.382 και τις 1.426 μονάδες. Τα σημεία αντίστασης είναι οι 1.483 και οι 1.503 μονάδες.

Στο ταμπλό αυτή την ώρα, ενισχύεται η μετοχή της Coca Cola 3Ε με κέρδη άνω του 1,2%, αλλά και η μετοχή του ΟΛΠ με σχεδόν 1% και του Jumbo με 0,7%. Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Motor Oil, της Ελλάκτωρ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΠΑΠ. Ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζει ανοδική κίνηση περίπου στο 0,16%, με μοιρασμένα τα πρόσημα στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών.

Από τη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών σήμερα στο Jackson Hole, οι επενδυτές περιμένουν κάποιες ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Από τον Powell συγκεκριμένα θα αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο. Επίσης, θα μιλήσει και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey.

Κατά τα άλλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο, παρόλο που οι προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομία υποχώρησαν ελαφρά, με το γεγονός αυτό να επηρεάζει τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες σήμερα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θετικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή του Powell

Mark Mobius: Επιφυλακτικός για τις αγορές – Ο ανησυχητικός δείκτης που εμφανίστηκε μετά από έναν αιώνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News