Business & Finance Πέμπτη 22/08/2024, 11:33
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ανοδικές τάσεις με φόντο τα πρακτικά της Fed

Ευρωαγορές: Ανοδικές τάσεις με φόντο τα πρακτικά της Fed

Με θετικό πρόσημο άνοιξαν σήμερα Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αποτιμούν το θετικό σήμα που δόθηκε από τη δημοσιοποίηση χθες των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, για την πορεία των επιτοκίων

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωνε άνοδο 0,29% στις 8.307,68, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχυόταν κατά 0,20% στις 18.486,26 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,24% στις 7.542,94 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν οι ασφαλιστικές Swiss Re και Aegon, ενώ Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιεύουν στοιχεία για το PMI.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,10% στις πρώτες συναλλαγές, με την πλειονότητα των κλάδων και των κυριότερων χρηματιστηρίων στο πράσινο. Οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών και της αναψυχής σημείωναν άνοδο 0,44%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων υποχώρησαν κατά 0,55%.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε υψηλότερα χθες Τετάρτη, με την πλειονότητα των τομέων σε θετικό έδαφος, καθώς οι αγορές ανέκαμψαν μετά τη διακοπή του κερδοφόρου σερί της Τρίτης.

Τα αμερικανικά χρηματιστηριακά συμβόλαια ήταν οριακά χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στην ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powel στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ την Παρασκευή.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι είχαν πλησιάσει περισσότερο σε μια πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων να συμφωνεί ότι μια μείωση ήταν «πιθανή» τον Σεπτέμβριο, εάν τα δεδομένα «συνέχιζαν να έρχονται όπως αναμενόταν».

Στην Ασία, οι αγορές ήταν μεικτές καθώς οι επενδυτές αφομοίωναν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα από την Αυστραλία και την Ιαπωνία και ανέμεναν τους αριθμούς PMI από την Ινδία.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News