Business & Finance Τετάρτη 21/08/2024, 16:45
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα με το βλέμμα στη Fed

Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα με το βλέμμα στη Fed

Ανοδικά άνοιξαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street εν αναμονή της ανακοίνωσης των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο, πριν και από την ομιλία του προέδρου Jerome Powell στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή. 

Ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,0,27% στις 40.946,68 μονάδες, ο Nasdaq κατά 0,14% στις 17.842,41 μονάδες και ο S&P κατά 0,22% στις 5.609,25 μονάδες.

Η συνεδρίαση χθες Τρίτη έκλεισε με μικρές απώλειες μετά από ένα ανοδικό σερί ενώ η περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε ως η καλύτερη εβδομάδα του έτους για τις μετοχές, γεγονός που εγείρει το ερώτημα αν το ράλι θα συνεχιστεί.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται επιπλέον στην ανακοίνωση, εντός της ημέρας, των επικαιροποιημένων στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ. Η εκτίμηση των περισσότερων αναλυτών συγκλίνει σε μια αναθεώρηση προς τα κάτω, με την Goldman Sachs να εκτιμά ότι δημιουργήθηκαν 600.000 έως 1 εκατομμύριο λιγότερες θέσεις εργασίας μεταξύ Απριλίου 2023 και Μαρτίου 2024. Ωστόσο, θεωρούν πως δεν πρόκειται για πραγματική αναθεώρηση στην αγορά εργασίας, ως εκ τούτου η αγορά «δεν θα τρομάξει», όπως δήλωσε ο Phil Blancato, διευθύνων σύμβουλος της Ladenburg Thalmann Asset Management.

Σημειώνεται ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές τιμολογούν επί του παρόντος μια πιθανότητα 69,5% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed τον Σεπτέμβριο, με μια πιθανότητα 30,5% για μια υπερμεγέθη μείωση κατά 50 μονάδες βάσης.

Η Διοικητής της Fed Μισέλ Μπάουμαν δήλωσε χθες Τρίτη ότι παραμένει επιφυλακτική για οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας, καθώς βλέπει συνεχείς ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική αντίδραση σε οποιοδήποτε μεμονωμένο σημείο δεδομένων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά του πληθωρισμού.

Στο πράσινο κινούνται σήμερα και οι ευρωαγορές, με σημαντικότερο στοιχείο στην Ευρώπη, τον δείκτη PMI για την Ευρωζώνη αύριο Πέμπτη. 

Σε θετικό κλίμα και οι σημερινές δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, Fabio Panetta, ο οποίος εκτίμησε ότι οι προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων είναι λογικές, σημειώνοντας πως ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Λογικές οι περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων λέει ο Panetta

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News