Business & Finance Τρίτη 20/08/2024, 23:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ήπια πτωτικά εν αναμονή του Jackson Hole – Αλμα για Eli Lilly και Palo Alto, βουτιά για Boeing

Wall Street: Ήπια πτωτικά εν αναμονή του Jackson Hole – Αλμα για Eli Lilly και Palo Alto, βουτιά για Boeing

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα την Τρίτη, διακόπτοντας το πρόσφατο κερδοφόρο σερί τους, εν μέσω λίγων καταλυτικών παραγόντων που κινούν την αγορά εν όψει του οικονομικού συμποσίου του Jackson Hole, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

Και οι τρεις βασικοί αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν πτώση, βάζοντας τέλος σε ένα πολυήμερο ράλι κατά το οποίο η αγορά μετοχών ανέκαμψε από ένα απότομο ξεπούλημα που οφειλόταν στους φόβους για ύφεση.

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν η καλύτερη εβδομάδα του έτους για τις μετοχές, γεγονός που εγείρει το ερώτημα αν το ράλι θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Chuck Carlson, διευθύνων σύμβουλος της Horizon Investment Services στο Χάμοντ της Ιντιάνα.

«Αλλά δεν νομίζω ότι η σημερινή ημέρα είναι ενδεικτική μιας αλλαγής τάσης», πρόσθεσε. «Οι επενδυτές κάνουν μια παύση και είναι πλέον νωχελικοί μετά το γλέντι των τελευταίων δύο εβδομάδων».

Οι οκτώ ημέρες συνεχών ημερήσιων κερδών ήταν τα μεγαλύτερα σερί νίκης για τον S&P 500 και τον Nasdaq από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αντίστοιχα.

Την Πέμπτη, εκπρόσωποι κεντρικών τραπεζών από όλο τον κόσμο αναμένεται να συγκλίνουν στο Jackson Hole του Wyoming για το ετήσιο οικονομικό συμπόσιο, στο οποίο ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell αναμένεται να κάνει δηλώσεις την Παρασκευή.

Η ομιλία του Powell θα αναλυθεί από τους συμμετέχοντες στην αγορά για ενδείξεις σχετικά με τον αριθμό και τον χρόνο των αναμενόμενων μειώσεων των επιτοκίων πολιτικής φέτος και το επόμενο έτος.

«Το ερώτημα είναι, αν η μείωση των επιτοκίων θα είναι 25 ή 50 μονάδες βάσης, και νομίζω ότι εκεί θα γίνει μεγάλη ανάγνωση μεταξύ των γραμμών, προσπαθώντας να δούμε πόσο επιθετική θα είναι αυτή η πρώτη μείωση», δήλωσε ο Carlson.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές εκτιμούν σήμερα μια πιθανότητα 71,5% για μείωση του επιτοκίου-στόχου της Fed κατά 25 μονάδες βάσης κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς τον Σεπτέμβριο, με μια πιθανότητα 28,5% για μια υπερμεγέθη μείωση 50 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Την Τετάρτη, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιεύσει προκαταρκτικές αναπροσαρμογές των στοιχείων για την απασχόληση για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο. Μια σημαντική αναθεώρηση των στοιχείων προς τα κάτω θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την πορεία της πολιτικής της Fed που εξαρτάται από τα δεδομένα.

Το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο εισήλθε στη δεύτερη ημέρα του την Τρίτη, καθώς οι εντάσεις της προεκλογικής χρονιάς δυνητικά επιδεινώνουν τις διακυμάνσεις της αγοράς, σε μια εποχή που ο μικρός όγκος συναλλαγών που είναι χαρακτηριστικός για τα τέλη του καλοκαιριού ενδέχεται να προκαλέσει μεταβλητότητα στην αγορά.

O S&P 500 έχασε 11,13 μονάδες ή 0,20% και έκλεισε στις 5.597,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 59,83 μονάδες ή 0,33% στις 17.816,94 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 61,56 μονάδων ή 0,15%, στις 40.834,97 μονάδες.

Το φάρμακο για την απώλεια βάρους Zepbound της Eli Lilly αποδείχθηκε ότι μειώνει δραστικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες προ-διαβητικούς, στέλνοντας τις μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας υψηλότερα.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks σημείωσε άλμα μετά τις προβλέψεις για τα έσοδα και τα κέρδη της για το οικονομικό έτος 2025 που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της Boeing διολίσθησαν στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ότι υιοθετεί οδηγία αξιοπλοΐας για τα αεροπλάνα 787 Dreamliners της κατασκευάστριας εταιρείας.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News