Business & Finance Τρίτη 20/08/2024, 16:55
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Προσπάθεια διατήρησης κερδών

Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Προσπάθεια διατήρησης κερδών

Με το βλέμμα στραμμένο στο συμπόσιο Jackson Hole και το σήμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι οι επενδυτές. Το άνοιγμα βρήκε τη Wall Street με υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών, σε τάση σταθεροποίησης μετά τα πρόσφατα κέρδη. 

Λίγο αργότερα ο Dow Jones υποχωρούσε οριακά κατά 0,08% στις 40.861,80 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,12% στις 17.898,14 μονάδες και ο S&P κατά 0,10% στις 5.613,99 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε θετικό σερί το τελευταίο διάστημα, με τον S&P 500 και τον NASDAQ Composite να σημειώνουν χθες Δευτέρα την όγδοη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση.  

Η ομιλία του Πάουελ στο συμπόσιο στα τέλη της εβδομάδας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, εν μέσω αυξανόμενης πεποίθησης ότι η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο.

Ο Πάουελ θα μπορούσε ενδεχομένως να επισημάνει την πιθανότητα μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης, ανέφεραν οι αναλυτές της Evercore, αν και δεν αναμένουν ότι ο πρόεδρος της Fed θα αναφέρει ρητά κατά πόσο ακριβώς η Fed σχεδιάζει να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. 

Στις μετοχές, η Lowe’s υποχώρησε κατά 1%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις της, επισημαίνοντας ότι οι πιθανότητες ανάκαμψης της ζήτησης για είδη σπιτιού στο δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι ελάχιστες.

Η μετοχή της εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Palo Alto Networks αυξήθηκε πάνω από 5% μετά την ανακοίνωση των καλύτερων αποτελεσμάτων και το αποτέλεσμα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο. 

Άλλωστε και οι ευρωαγορές ξεκίνησαν υποτονικά χθες Δευτέρα μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Σήμερα Τρίτη στις πρώτες συνεδριάσεις επέδειξαν συγκρατημένη άνοδο ωστόσο αργότερα γύρισαν στο κόκκινο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News