Business & Finance Τρίτη 20/08/2024, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζικά βαρίδια και πεσμένος τζίρος

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζικά βαρίδια και πεσμένος τζίρος

Με περιορισμένες διακυμάνσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Η αγορά έχει συμπληρώσει έξι ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 3,60%.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.428,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,31% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,36%.

Ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί κατά 0,45% με τις 4 συστημικές τράπεζες να καταγράφουν ήπια πτώση.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ, των ΕΛΠΕ, του ΔΑΑ και της Aegean. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Πειραιώς και του ΟΠΑΠ.

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με συγκρατημένη άνοδο την Τρίτη, με την αβεβαιότητα της αγοράς να παραμένει σχετικά με τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων.

Στις ειδήσεις για τις κεντρικές τράπεζες, η Riksbank της Σουηδίας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,50% από 3,75% και έδωσε σήμα για δύο έως τρεις ακόμη μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι παγκόσμιες αγορές θα επικεντρωθούν τώρα στα νέα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα. Τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας θα δημοσιευθούν την Τετάρτη, πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell στο Jackson Hole, στο Γουαιόμινγκ, την Παρασκευή.

Οι αγορές δίνουν πιθανότητα περίπου 76% οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσουν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Επιφυλακτική άνοδος με τα επιτόκια στο επίκεντρο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News