Business & Finance Τρίτη 20/08/2024, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Επιφυλακτική άνοδος με τα επιτόκια στο επίκεντρο

Ευρωαγορές: Επιφυλακτική άνοδος με τα επιτόκια στο επίκεντρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με συγκρατημένη άνοδο την Τρίτη, με την αβεβαιότητα της αγοράς να παραμένει σχετικά με τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2% με τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε μεικτό έδαφος. Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύονται άνω του 1%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρούν περίπου 1%.

O δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,36%, στο Παρίσι ο CAC 40 προσθέτει 0,27%, ενώ αντίθετα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 χάνει 0,34% και ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,48% στις 33.394 μονάδες και τον ισπανικό IBEX 35 να κινείται στις 11.135 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,29%.

Οι μετοχές της δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας Zealand Pharma ενισχύονται κατά 4%, ανακτώντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Adam Steensberg δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία αναζητά έναν μεγάλο φαρμακευτικό εταίρο για να βοηθήσει να φέρει στην αγορά το φάρμακό της για την απώλεια βάρους.

Στις ειδήσεις για τις κεντρικές τράπεζες, η Riksbank της Σουηδίας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,50% από 3,75% και έδωσε σήμα για δύο έως τρεις ακόμη μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι παγκόσμιες αγορές θα επικεντρωθούν τώρα στα νέα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα. Τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας θα δημοσιευθούν την Τετάρτη, πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell στο Jackson Hole, στο Γουαιόμινγκ, την Παρασκευή.

Οι αγορές δίνουν πιθανότητα περίπου 76% οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσουν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News