Business & Finance Δευτέρα 19/08/2024, 16:48
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συγκρατημένες κινήσεις μετά το ράλι ανόδου

Wall Street: Συγκρατημένες κινήσεις μετά το ράλι ανόδου

Μικρή άνοδος καταγράφεται στο άνοιγμα της Wall Street.

Ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,23% στις 40.751,35 μονάδες, ο Nasdaq επίσης κατά 0,23% στις 17.672,40 μονάδες και ο S&P500 κατά 0,19% στις 5.564,73 μονάδες.

Οι μετοχές προέρχονται από μια κερδοφόρα εβδομάδα εν μέσω μιας ευμετάβλητης περιόδου για τις μετοχές. Ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε ράλι 3,9% για την καλύτερη εβδομάδα του από το 2023. Ο Nasdaq και ο Dow πρόσθεσαν 5,2% και 2,9% αντίστοιχα.

Τα νέα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας φάνηκε να υποτάσσουν μια ανήσυχη αγορά και να ενισχύουν τις ελπίδες ότι η οικονομία μπορεί να επιτύχει ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης. Οι επενδυτές είδαν καλά στατιστικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας, πέραν των ισχυρών κερδών της Walmart.

Επιπλέον, ο 12μηνος ρυθμός πληθωρισμού που μετράται από τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου επιβραδύνθηκε στο 2,9%. Αυτό σηματοδότησε τη χαμηλότερη μέτρηση των τελευταίων τριών και πλέον ετών.

Τώρα, η Wall Street προσβλέπει στην ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή στο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ. Πριν από αυτό, οι έμποροι θα αναλύσουν τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της Fed που αναμένεται την Τετάρτη. Οι επενδυτές ελπίζουν σε πληροφορίες σχετικά με την πορεία των επιτοκίων εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων για επικείμενη μείωση.

Το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών ξεκινά επίσης τη Δευτέρα.

«Η αγορά έχει σχεδόν ανακάμψει πλήρως από τους υπερβολικούς φόβους για ύφεση στις αρχές του μήνα», δήλωσε ο Greg Marcus, διευθύνων σύμβουλος της UBS Private Wealth Management. Όμως, «αναμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή για το υπόλοιπο του έτους».

«Ενώ παραμένουμε γενικά ανοδικοί, δεν βλέπουμε μια ευθεία γραμμή προς τα πάνω στην αγορά», δήλωσε ο Marcus. «Η οικονομία επιβραδύνεται και πιθανότατα θα υπάρξει ένα μείγμα αντικρουόμενων οικονομικών στοιχείων τους επόμενους μήνες, το οποίο θα συνεχίσει αυτή την υφεσιακή συζήτηση».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News