Business & Finance Δευτέρα 19/08/2024, 10:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές αγορές: Υποτονικό κλίμα μετά την ανάκαμψη

Ευρωπαϊκές αγορές: Υποτονικό κλίμα μετά την ανάκαμψη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν υποτονικά τη Δευτέρα, μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω στοιχεία για την αμερικανική οικονομία από το οικονομικό συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Jackson Hole.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται μόλις 0,01%, μετά την ισχυρότερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Μάιο.  Οι μετοχές τεχνολογίας ηγούνται των απωλειών, ενώ οι μετοχές ορυχείων κινούνται ήπια ανοδικά.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,16% στις 18.293 μονάδες, με τον γαλλικό CAC 40 να κινείται σχεδόν αμετάβλητος στις 7.449,77 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,19% στις 8.295 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,57%.

Μεταξύ των μεμονωμένων μετοχών, η Plus500 Ltd. ενισχύεται καθώς σημείωσε ισχυρές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο και ανακοίνωσε ότι αναμένει τα ετήσια αποτελέσματα να είναι πάνω από τις προσδοκίες. Η σουηδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson AB ήταν σταθερή μετά την επίτευξη συμφωνίας ύψους 1 δισ. δολαρίων για την πώληση της αμερικανικής επιχείρησης δρομολόγησης κλήσεων Iconectiv σε ιδιωτικό επενδυτικό βραχίονα της Koch Inc. 

Νωρίτερα, με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν και τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.

Οδηγός της ανάκαμψης της περασμένης εβδομάδας ήταν οι εκθέσεις με τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, τον πληθωρισμό και τις τιμές παραγωγού, οι οποίες βοήθησαν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση που προκλήθηκε από τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις αρχές του μήνα. Τα ευνοϊκά στοιχεία έχουν ενισχύσει την υπόθεση για τους επενδυτές που επιθυμούν να επιστρέψουν σε πολλές από τις συναλλαγές που λειτούργησαν φέτος, από την αγορά μετοχών Big Tech μέχρι ένα πιο πρόσφατο στοίχημα σε ονόματα μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που επιταχύνθηκαν τον Ιούλιο.

Η Wall Street έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα στην ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell στο Τζάκσον Χόλε του Γουαϊόμινγκ την Παρασκευή, αναζητώντας περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων. Τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της Fed πρόκειται επίσης να δημοσιευθούν την Τετάρτη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News