Business & Finance Παρασκευή 16/08/2024, 16:40
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος μετά το ράλι ανόδου της Πέμπτης

Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος μετά το ράλι ανόδου της Πέμπτης

Νευρικότητα και απώλειες ακολουθούν τη χθεσινή ισχυρή ημέρα στη Wall Street. Η Πέμπτη σηματοδότησε το έκτο σερί κερδοφορίας τόσο για τον S&P όσο και για τον Nasdaq που σημείωσε άλμα άνω του 2% με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές, αλλά και για τον Dow Jones που κέρδισε 554 μονάδες με άνοδο άνω του 1%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών υποχωρούσαν ελαφρώς νωρίτερα σήμερα, καθώς η αγορά ολοκληρώνει μια μεγάλη νικηφόρα εβδομάδα.

Στο άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων σήμερα Παρασκευή, επικράτησε αρνητικό πρόσημο, με τον Dow Jones να υποχωρεί οριακά κατά 0,06% τον S&P να καταγράφει πτώση 0,20% και τον Nasdaq να χάνει 0,37%. 

«Οι επενδυτές αναζητούσαν πρόσθετους λόγους για να συνεχίσουν την πορεία προς την ανάκαμψη», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research. «Με τα πρόσφατα, καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία και στοιχεία για την απασχόληση, τώρα οι επενδυτές επιταχύνουν το ρυθμό», σημείωσε.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη ήταν πολύ ισχυρότερα από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν. Και τα δύο προσέφεραν ενδείξεις ότι οι φόβοι για ύφεση, οι οποίοι συνέβαλαν στην πυροδότηση ενός παγκόσμιου sell off στις αρχές του μήνα, ήταν υπερβολικοί.

Οι μετρήσεις του πληθωρισμού που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ενίσχυαν τις ελπίδες ότι ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης ήταν ακόμη εφικτό. Τα στοιχεία αυτά στήριξαν επίσης την προσδοκία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα Παρασκευή εξάλλου δημοσιεύτηκε έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου, η οποία έδειξε ότι οι κατασκευές νέων κατοικιών ανήλθαν σε 1,238 εκατομμύρια και οι οικοδομικές άδειες σε 1,396 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones προέβλεπαν 1,34 εκατομμύρια και οι οικοδομικές άδειες στα 1,42 εκατομμύρια τον Ιούλιο, χαμηλότερες από τον Ιούνιο.

Εν αναμονή της δημοσίευσης από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν της έρευνας καταναλωτικού κλίματος, η οποία περιλαμβάνει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό σε ορίζοντα ενός και πέντε ετών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η κατασκευή νέων κατοικιών υποχώρησε στα επίπεδα της πανδημίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News