Business & Finance Παρασκευή 16/08/2024, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Συνεχίζει ανοδικά με ώθηση από τη Wall Street

Ευρωαγορές: Συνεχίζει ανοδικά με ώθηση από τη Wall Street

Προς το κλείσιμο μιας εβδομάδας με κέρδη οδεύουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες που είχαν ενσκήψει προ δύο εβδομάδων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με άνοδο 0,25% και σε εβδομαδιαίο επίπεδο καταγράφει κέρδη περισσότερο από 2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, γεγονός που τον φέρνει σε τροχιά για την καλύτερη επίδοσή του από τις 10 Μαΐου.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,34%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,17%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,29%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άλμα 2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,4%. 

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν επίσης καταγράψει σταθερή άνοδο με τη μεγάλη ώθηση να δίνεται την Πέμπτη, όταν τα στοιχεία έδειξαν μείωση των εβδομαδιαίων αιτήσεις ανεργίας και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ ήταν πολύ ισχυρότερα από ό,τι έδειχναν οι προβλέψεις.

Τα στοιχεία αυτά συνέτειναν στην εκτίμηση ότι οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ, οι οποίες συνέβαλαν στο ισχυρό παγκόσμιο ξεπούλημα στις αρχές του μήνα, είναι υπερβολικές. Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι μέρος της μεταβλητότητας μπορεί να εξηγηθεί και από την τάση που παρατηρείται ιστορικά τον Αύγουστο, όταν οι συναλλαγές τείνουν να είναι πιο ρηχές.

Ο Stoxx 600 και ο S&P 500 της Wall Street παραμένουν μακριά από τα επίπεδα στα οποία ξεκίνησαν τον μήνα, αλλά τα σταθερά κέρδη μέσα στην εβδομάδα έχουν ανακτήσει τις απώλειες από την πρόσφατη πτώση.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν ανάκαμψη από πτώση 0,9% τον Ιούνιο σε αύξηση 0,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,1% τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανθεκτική η οικονομία των ΗΠΑ – Οι traders χαμηλώνουν τον πήχη για τη Fed

Wall Street: «Σβήνει» τις απώλειες του Αυγούστου και τους φόβους για ύφεση

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News