Business & Finance Πέμπτη 15/08/2024, 16:45
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ράλι ανόδου με φόντο τη λιανική

Wall Street: Ράλι ανόδου με φόντο τη λιανική

Οι επενδυτές ανέκτησαν τη χαμένη τους εμπιστοσύνη μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για το λιανικό εμπόριο και τα εργασιακά δεδομένα που άμβλυναν τις ανησυχίες για ύφεση. Ως αποτέλεσμα οι μετοχές στη Wall Street σημείωναν άνοδο στο άνοιγμα, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 1,11% στις 40,453 μονάδες, τον Nasdaq κατά 1,25% στις 17,413.14 μονάδες και τον S&P κατά 0,95% στις 5,506 μονάδες.

Η Walmart πρόσθεσε στη δυναμική με αυξημένες προοπτικές ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στέλνοντας τις μετοχές πάνω από 6%. Η Cisco Systems σημείωσε άλμα άνω του 5% μετά την ανακοίνωση της βελτίωσης των κερδών και των εσόδων του τέταρτου τριμήνου και των περικοπών στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της.

Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 1% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση του Dow Jones που προέβλεπε άνοδο 0,3%. Παράλληλα οι αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν σε εβδομαδιαία βάση. Τα στοιχεία λειτούργησαν ως ευλογία για τους επενδυτές με τους βασικούς δείκτες να προσπαθούν να επανέλθουν μετά τη «μαύρη Δευτέρα» του Αυγούστου, η οποία συνδέθηκε με τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας που προέκυψαν μετά την απογοητευτική έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου στις 2 Αυγούστου.

Εξάλλου τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα στο 2,9%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2021, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό χονδρικής που αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, είχαν σε μεγάλο βαθμό απομακρύνει τους φόβους των επενδυτών για ύφεση ενώ φέρνουν όλο και πιο κοντά μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed, τον Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News