Business & Finance Τετάρτη 14/08/2024, 16:52
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού

Η Wall Street επηρεασμένη από την εντός των αναμενόμενων πλαισίων αύξηση του πληθωρισμού που καταγράφηκε τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη, γεγονός που εδραιώνει τα στοιχήματα για μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ήταν έτοιμη να ανοίξει υποτονικά σήμερα.

Ο δείκτης καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 2,9% μετά από αύξηση 3% τον Ιούνιο.Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν διατήρηση του ετήσιου πληθωρισμού στο 3%.

Στο άνοιγμα η Wall Street κινήθηκε ανοδικά στους βασικούς δείκτες, ωστόσο λίγο αργότερα παρουσίασε μεικτά πρόσημα. Λίγο πριν τις 17:00 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones ενισχυόταν οριακά κατά 0,09% στις 39,802.82 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,38% στις 17,122.80 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραφε πτώση 0,11% στις 5,428.48 μονάδες.

Οι επενδυτές ανέμεναν την ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης της οικονομίας και να εδραιώσουν περαιτέρω την προοπτική μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

«Μπορεί να μην ήταν τόσο ψύχραιμος όσο ο χθεσινός PPI, αλλά ο σημερινός δείκτης CPI, όπως αναμενόταν, πιθανότατα δεν θα ταράξει τα νερά», δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων της E-Trade από τη Morgan Stanley. «Τώρα το πρωταρχικό ερώτημα είναι αν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε.

Η τιμολόγηση της αγοράς προθεσμιακών συμβολαίων είναι περίπου μοιρασμένη στη μέση μεταξύ των προσδοκιών για μείωση κατά ένα τέταρτο ή μισή εκατοστιαία μονάδα στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 17-18 Σεπτεμβρίου και προβλέπει συνολική μετατόπιση κατά μία μονάδα βάσης μέχρι το τέλος του έτους.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό η χρηματιστηριακή αγορά να συνεχίσει να τρέχει για το υπόλοιπο του έτους και να παράγει επιπλέον κέρδη 5%», δήλωσε ο Skyler Weinand, επικεφαλής επενδύσεων στην Regan Capital. «Οι ισολογισμοί των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι πολύ ισχυροί και μπορούμε να προβλέψουμε κάποια πρόσθετη πολλαπλή επέκταση μαζί με σταθερά κέρδη και μέτρια ανάπτυξη».

Και οι τρεις βασικοί μέσοι όροι βρίσκονται τώρα πάνω από το επίπεδο κλεισίματος της 2ας Αυγούστου, που ήταν η σύνοδος πριν από το sell-off στις 5 Αυγούστου, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με την εκκαθάριση των συναλλαγών στην Ιαπωνία και τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Τράβηξε φρένο στο 2,9% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News