Business & Finance Τετάρτη 14/08/2024, 11:31
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προς τρίτο ανοδικό σερί με οδηγό τις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προς τρίτο ανοδικό σερί με οδηγό τις τράπεζες

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο της νέα ανόδου στη Wall Street. Οι διεθνείς αγορές ανακάμπτουν από το sell off της περασμένης εβδομάδας δίνοντας ώθηση και στην εγχώρια αγορά. Καταλύτη ανόδου εντός των τειχών αποτελούν οι νέες εκθέσεις για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα.  

Χθες, τις εκτιµήσεις της για τη µετοχή της Eurobank επικαιροποιεί σε έκθεσή της η Morgan Stanley, θέτοντας ως τιµή-στόχο τα 2,66 ευρώ από 2,68 ευρώ πριν, σύµφωνα µε το βασικό σενάριο για την αποτίµηση της τράπεζας, µε τη σύσταση να διατηρείται σε overweight. Παράλληλα, αυξάνει τις εκτιµήσεις για τα κέρδη ανά µετοχή για την περίοδο 2024-2026 κατά +1,5%. Η αµερικανική επενδυτική τράπεζα σηµειώνει ότι ο ισχυρός ισολογισµός της τράπεζας σηµαίνει ότι η Eurobank είναι µία από τις πιο ανθεκτικές ελληνικές τράπεζες.

Ακολούθως σήμερα ο γερμανικός οίκος Deutsche Bank αυξάνει περαιτέρω τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών μετά τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ανακοίνωσαν με την Eurobank να αποτελεί την κορυφαία επιλογή της.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:25, διαμορφώνεται στις 1.411,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,62%. Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 1,06% με την Eurobank να ενισχύεται 1,90%, την Alpha να κερδίζει 1,7%, την ΕΤΕ στο +1,34% και την Πειραιώς να ενισχύεται κατά 0,56%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ και της Aegean. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της Coca Cola HBC και της ΔΕΗ.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επεκτείνοντας το συγκρατημένα θετικό επενδυτικό κλίμα που καταγράφεται αυτή την εβδομάδα με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία αυξήθηκε για πρώτη φορά φέτος, αλλά παρέμεινε κάτω από το επίπεδο που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και η Τράπεζα της Αγγλίας, ενισχύοντας την υπόθεση για περαιτέρω χαλάρωση των επιτοκίων.

Τα στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται πριν από την ανακοίνωση την Τετάρτη του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Ιούλιο, ο οποίος προβλέπεται να παρουσιάσει αύξηση 0,2% τον περασμένο μήνα, από μείωση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές θα εκτιμήσουν εάν τα στοιχεία θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News