Business & Finance Τρίτη 13/08/2024, 23:22
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων οι αμερικανικοί δείκτες

Wall Street: Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων οι αμερικανικοί δείκτες

Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν υψηλότερα την Τρίτη και σημείωσαν υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, αφού τα ηπιότερα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού ενίσχυσαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, καθώς η αύξηση του κόστους των αγαθών μετριάστηκε από φθηνότερες υπηρεσίες, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός συνέχισε να συγκρατείται. Στους 12 μήνες έως τον Ιούλιο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,2% μετά την άνοδο κατά 2,7% τον Ιούνιο.

Οι επενδυτές βλέπουν τώρα μια πιθανότητα 55% για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, από λιγότερο από 50% πριν από την έκθεση, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Οι μετοχές ταλαντεύτηκαν τη Δευτέρα με τον S&P 500 να παραμένει σχεδόν αμετάβλητος και τον Nasdaq να σημειώνει μέτρια κέρδη, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα που σημαδεύτηκε από μεικτές οικονομικές εκθέσεις και μια αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.

O S&P 500 .kέρδισε 90,04 μονάδες ή 1,68% και έκλεισε στις 5.434,43 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 407,00 μονάδες ή 2,43% στις 17.187,61 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 408,63 μονάδων ή 1,04%, στις 39.765,64 μονάδες.

Η Starbucks ήταν η εταιρεία με την καλύτερη απόδοση στον S&P 500 και βρισκόταν σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο μιας ημέρας που έχει σημειώσει ποτέ, αφού ο γίγαντας του καφέ διόρισε τον επικεφαλής της Chipotle Mexican Grill, Brian Niccol ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Chipotle υποχώρησαν.

Η Home Depot αντέστρεψε τις απώλειες και σημείωσε μικρή άνοδο. Η αλυσίδα ειδών σπιτιού προέβλεψε μείωση των ετήσιων κερδών και μεγαλύτερη πτώση των ετήσιων συγκρίσιμων πωλήσεων.

Η BuzzFeed σημείωσε άλμα μετά τη μείωση των καθαρών ζημιών της εταιρείας ψηφιακών μέσων στο δεύτερο τρίμηνο στα 6,6 εκατ. δολάρια από 22,5 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News