Business & Finance Τρίτη 13/08/2024, 16:55
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε ανοδική τροχιά λόγω PPI – Εκτοξεύεται η Starbucks

Wall Street: Σε ανοδική τροχιά λόγω PPI – Εκτοξεύεται η Starbucks

Στο πράσινο άνοιξε σήμερα Τρίτη η Wall Street καθώς τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού έδειξαν υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων, διατηρώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Η μετοχή της Starbucks εκτινάχθηκε μετά τον διορισμό του Brian Niccol της Chipotle στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Μετά το χθεσινό μεικτό κλείσιμο των βασικών δεικτών στον απόηχο μιας ταραχώδους εβδομάδας που περιελάμβανε την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, σήμερα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,70% στις 39,630.65 μονάδες ο Nasdaq κατά 1,37% στις 17,011.05 μονάδες και ο S&P κερδίζει 0.98% στις 5,396.86 μονάδες.

Η Starbucks ήταν η εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500 κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση, σημειώνοντας άνοδο 9,8% μετά τον διορισμό του επικεφαλής της Chipotle Mexican Grill Brian Niccol ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, αντικαθιστώντας τον Laxman Narasimhan. Η Chipotle σημείωσε πτώση 7,8%.

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia ηγήθηκε των μετοχών megacap με κέρδη 3,6%.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, καθώς η αύξηση του κόστους των αγαθών μετριάστηκε από φθηνότερες υπηρεσίες, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός συνέχισε να μετριάζεται. Στους 12 μήνες έως τον Ιούλιο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,2% μετά από άνοδο 2,7% τον Ιούνιο.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου και του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε μετά τα στοιχεία, ενώ τα στοιχήματα των εμπόρων για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης αυξήθηκαν σε πάνω από 50% μετά την έκθεση.

Οι αγορές αναμένουν ότι τα επιτόκια θα μειωθούν συνολικά κατά 100 μονάδες βάσης έως το τέλος του 2024.

Οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια του προέδρου της Atlanta Fed Raphael Bostic σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης φόβου της Wall Street, ο δείκτης μεταβλητότητας της CBOE, διαμορφώθηκε στις 19,8 μονάδες μετά την πτώση του στις 18,87 μονάδες τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News