Business & Finance Τρίτη 13/08/2024, 10:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος με το βλέμμα σε Βρετανία και ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Συγκρατημένη άνοδος με το βλέμμα σε Βρετανία και ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν με άνοδο την Τρίτη, ανακτώντας κάποια θετική δυναμική μετά τη μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,21% με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να ηγούνται των κερδών, ενώ οι μετοχές των ταξιδιών υποχωρούν.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,27%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,19%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,12%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,2%, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,3%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα τη Δευτέρα εν αναμονή των επικείμενων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, τα μισθολογικά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Τρίτη έδειξαν ότι οι μισθοί χωρίς τα μπόνους αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου – καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2% από 4,4%, ανέφερε επίσης το ONS, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 4,5%.

Ο Jack Kennedy, ανώτερος οικονομολόγος στην ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας Indeed, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει «αρκετά ισχυρή» και ότι οι μισθολογικές πιέσεις αμβλύνονται μόνο σταδιακά, περιορίζοντας ενδεχομένως το επίπεδο της νομισματικής χαλάρωσης που είναι σε θέση να παράσχει η Τράπεζα της Αγγλίας φέτος.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, θα είναι η πρώτη μέτρηση από τότε που η BOE μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Μετά από δύο μήνες στο 2%, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι το συνολικό ποσοστό θα αυξηθεί, στο 2,3%.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο θα αναλύσουν επίσης τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ, ένα μέτρο των τιμών χονδρικής, δημοσιεύεται την Τρίτη και ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Ιούλιο θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν κατά πόσον τα στοιχεία θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα, οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα μετά από μια ασταθή συνεδρίαση στη Wall Street τη Δευτέρα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Πτώση για τον Dow Jones – Ανοδικά S&P 500 και Nasdaq

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News