Business & Finance Δευτέρα 12/08/2024, 23:27
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση για τον Dow Jones – Ανοδικά S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Πτώση για τον Dow Jones –  Ανοδικά S&P 500 και Nasdaq

Οι μετοχές της Wall Street έκλεισαν μεικτά τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για ένα πλήθος οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, ιδίως των τιμών καταναλωτή, για να εκτιμήσουν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη την έκθεση του αμερικανικού δείκτη τιμών καταναλωτή και τα κέρδη των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου για να εκτιμήσουν τη ζήτηση από τους καταναλωτές.

Τα στοιχεία για τον ΔΤΚ αναμένεται να δείξουν ότι ο γενικός πληθωρισμός επιταχύνθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε αμετάβλητος στο 3% σε ετήσια βάση.

Οι αγορές χρήματος ποντάρουν εξίσου σε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, αναμένοντας συνολική χαλάρωση 100 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του 2024, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Η Walmart και η Home Depot αναμένεται να ανακοινώσουν τα κέρδη τους αργότερα αυτή την εβδομάδα.

O S&P 500 κέρδισε 0,23 μονάδες ή 0,0043%, για να κλείσει στις 5.344,39 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 35,31 μονάδες ή 0,21%, στις 16.780,61 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 140,53 μονάδων ή 0,36%, στις 39.357,01 μονάδες.

Η Starbucks σημείωσε άνοδο μετά από πληροφορίες ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Starboard Value, ο οποίος κατέχει μερίδιο στην εταιρεία, θέλει η εταιρεία να λάβει μέτρα για να βελτιώσει την τιμή της μετοχής της.

Η KeyCorp σημείωσε άνοδο μετά την αγορά από την καναδική Scotiabank μειοψηφικού μεριδίου στον περιφερειακό πιστωτικό οργανισμό των ΗΠΑ σε μια συμφωνία που αφορούσε όλες τις μετοχές αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Hawaiian Electric έπεσε απότομα αφού η εταιρεία κοινής ωφέλειας εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη “συνέχιση της δραστηριότητας”.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News