Business & Finance Δευτέρα 12/08/2024, 10:44
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Συνέχεια στην ανάκαμψη εν αναμονή νέων μάκρο

Ευρωαγορές: Συνέχεια στην ανάκαμψη εν αναμονή νέων μάκρο

Με άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,25%, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις ότι η κατρακύλα των αγορών την περασμένη εβδομάδα έχει κοπάσει. Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι ασφάλειες ηγούνται των κερδών, αμφότερες με άνοδο περίπου 0,6%.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,28%, με τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,16% και τον βρετανικό FTSE 100 να κερδίζει 0,5%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,46%, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,6%.

Είχε προηγηθεί η άνοδος στις ασιατικές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν να αποτινάσσουν την πρόσφατη μεταβλητότητα. Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές κλυδωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα με απότομα sell-off που ακολουθήθηκαν από μια απότομη ανάκαμψη.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με εβδομαδιαίο κέρδος 0,27%, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, ανακάμπτοντας από πτώση 2,9% την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών παρουσίασαν μικρή μεταβολή τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, με τον βασικό δείκτη τιμών παραγωγού την Τρίτη και τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου την Τετάρτη.

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street ενισχύθηκαν την Παρασκευή με απότομη ανάκαμψη από την πτώση.

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα ελπίζουν να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση της κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας μετά τους πρόσφατους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας που τρόμαξαν τους traders και ταρακούνησαν την αγορά.

Την Τετάρτη αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πρώτη μέτρηση από τότε που η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News