Business & Finance Παρασκευή 9/08/2024, 16:50
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αδυνατεί να ανακτήσει τις απώλειες της εβδομάδας

Wall Street: Αδυνατεί να ανακτήσει τις απώλειες της εβδομάδας

Με μικρή πτώση άνοιξαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς η σβήνει η διάθεση των επενδυτών να αννακτήσουν το χαμένο έδαφος από τη βουτιά της Δευτέρας.

Ο S&P 500  και ο Nasdaq άνοιξαν με κέρδη 0,2% χαμηλότερα, ενώ ο Dow Jones άνοιξε με απώλειες 155 μονάδων ή -0,4%.

Χθες, Πέμπτη, οι αμερικανικοί δείκτες ακολουθούσαν ένα πιο αισιόδοξο τέμπο μετά τη βουτιά που καταγράφηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς η έκθεση με τον εβδομαδιαίο αριθμό των αιτήσεων ανεργίας βοήθησε να αμβλυνθούν οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την υπερθέρμανση της αγοράς εργασίας και την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,3% χθες, την καλύτερη ημέρα του από τον Νοέμβριο του 2022, ενώ ο Dow των 30 μετοχών σημείωσε άνοδο περίπου 683 μονάδων. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,87%.

Παρόλα αυτά, τα πρόσημα παραμένουν αρνητικά σε επίπεδο εβδομάδας. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,5% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq και ο Dow υποχωρούν κατά 0,7% και 0,9% αντίστοιχα. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq αναμένεται να ολοκληρώσουν την τέταρτη εβδομάδα με απώλειες.

Οι επενδυτές προσπαθούν να αναζωπυρώσουν τη φετινή δυναμική της αγοράς μετά το απότομο παγκόσμιο sell-off της Δευτέρας, το οποίο προκλήθηκε από τα απογοητευτικά στοιχεία της περασμένης Παρασκευής για τις προσλήψεις  στις ΗΠΑ, τις ανησυχίες σχετικά με τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την κατάρρευση του carry trade του ιαπωνικού γιεν.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Capital Economics: Τα 3 κρίσιμα ερωτήματα για το sell off στις αγορές και οι απαντήσεις

UBS: Γιατί «αιμορραγεί» η Ιαπωνία – Ο παράγοντας του γιεν και το carry trade

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News