Business & Finance Παρασκευή 9/08/2024, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη με διεθνή στηρίγματα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη με διεθνή στηρίγματα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών, στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής ανόδου των δεικτών της Wall Street.

Αιτία ήταν τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που τόνωσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την αμερικανική οικονομία, μετά το απότομο sell off στην αρχή της εβδομάδας.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.393,8 μονάδες με άνοδο 0,79% και με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 11 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,8%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%.

Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 0,68% στις 1.217,18 μονάδες καθώς και οι 4 συστημικές τράπεζες κινούνται με θετικό πρόσημο.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas, της Jumbo, της ΔΕΗ και της Eurobank. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της Elvalhalcor.

Το επενδυτικό κλίμα καταγράφει βελτίωση μετά το ξαφνικό σοκ από τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ και τη νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας που πυροδότησε πωλήσεις των θέσεων στο carry trade. 

«Αυτή είναι η ανάκαμψη που περίμεναν οι επενδυτές. Για να βεβαιωθούν όμως ότι η ανάκαμψη έχει επιστρέψει, χρειάζονται περισσότερα θετικά νέα», αναφέρει η στρατηγική αναλύτρια Λιζ Γιανγκ της SoFi. 

O Στηβ Σόσνικ της Interactive Brokers θέτει το εξής ερώτημα στους επενδυτές: «Είστε οι ίδιοι που ζητούσατε έκτακτη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Fed της Δευτέρα; Μπορούμε να πούμε ότι τα νέα στοιχεία απομάκρυναν τους φόβους για ύφεση; Απολύτως ναι. Μπορούμε να πούμε ότι οι επενδυτές αγόρασαν στα χαμηλά και αναζητούν ράλι; Απολύτως ναι», υπογράμμισε. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Επανέρχονται σε ανοδική τροχιά με ώθηση από τη Wall Street

Wall Street: Η καλύτερη επίδοση από το Νοέμβριο 2022 για τον S&P 500

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News