Business & Finance Πέμπτη 8/08/2024, 19:32
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα με φόντο τα μάκρο στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα με φόντο τα μάκρο στις ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα την Πέμπτη, σε μία άνευρη συνεδρίαση, βοηθούμενες από την αναζωπύρωση της εμπιστοσύνης γύρω από την αμερικανική οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,08% υψηλότερα αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στο κόκκινο, με τους περισσότερους κλάδους να παραμένουν σε μεικτό έδαφος.

O γερμανικός DAX κέρδισε 0,29% στις 17.666,45 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,27% στις 8.144,97 μονάδες. Ο γαλλικός CAC-40 υποχώρησε κατά 0,26% στις 7.247,45 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κατέγραψε πτώση 0,39% στις 10.558 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,28% στις 31.741,91 μονάδες.

Οι παγκόσμιες αγορές ήταν ασταθείς μετά από μια πτώση στην αρχή της εβδομάδας. Στη Wall Street, οι μετοχές κέρδισαν μετά τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου, αμβλύνοντας ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της αγοράς εργασίας.

Η έκθεση της περασμένης Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ είχε δείξει επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης, πυροδοτώντας φόβους για ύφεση και επακόλουθη μεταβλητότητα στην αγορά.

Υπήρχε ένα στοιχείο υπεραντίδρασης της αγοράς σε αυτή την αρχική έκθεση για τις θέσεις εργασίας, δήλωσε η Janet Mui, επικεφαλής ανάλυσης αγοράς στην RBC Brewin Dolphin, στην εκπομπή “Squawk Box Europe” του CNBC το πρωί της Πέμπτης.

“Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο άσχημα, η απασχόληση εξακολουθεί να αυξάνεται και η αύξηση των πραγματικών μισθών εξακολουθεί να είναι θετική. Αυτό είναι ένα καλό υπόβαθρο για τους καταναλωτές γενικά”, δήλωσε ο Mui.

“Υπάρχει ξεκάθαρα μια επιβράδυνση εκεί, η οποία κυοφορείται εδώ και καιρό και νομίζω ότι αυτό προσθέτει στην ανησυχία της αγοράς και φυσικά ένα μεγάλο κομμάτι είναι η τοποθέτηση των κερδοσκόπων επενδυτών και των εμπόρων”, είπε, προσθέτοντας ότι η βασική της υπόθεση για την αμερικανική οικονομία παραμένει μια ήπια προσγείωση και όχι μια ύφεση.

Τα ευρωπαϊκά κέρδη προήλθαν από εταιρείες όπως ο γερμανικός γίγαντας βιομηχανικής τεχνολογίας Siemens, ο οποίος ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη και επιβεβαίωση των προοπτικών του έτους.

Οι μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ήταν μεικτές σε μια ασταθή διαπραγμάτευση την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για το εμπόριο από την Ιαπωνία και τη διατήρηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας.

Moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News