Business & Finance Πέμπτη 8/08/2024, 11:34
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτώση υπό το βάρος διεθνών πιέσεων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτώση υπό το βάρος διεθνών πιέσεων

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αναμένουν τα σημερινά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Η αγορά υποχωρεί μετά από την ισχυρή ανοδική αντίδραση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 3,96%, μετά την πτώση του 6,27% της Δευτέρας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:25, διαμορφώνεται στις 1.380,02 μονάδες σημειώνοντας 1,02% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,63%.

Ο τραπεζικός δείκτης που ηγήθηκε της χτεσινής ανόδου σήμερα δέχεται τις περισσότερες πιέσεις με -1,6% στις 1.197 μονάδες με τις απώλειες για Alpha και Eurobank να κυμαίνονται στο 2%, την ΕΤΕ να υποχωρεί κατά 1,86% και την Πειραιώς να χάνει 1,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean, της Autohellas, της ΕΥΔΑΠ και της Viohalco. Αντιθέτως, άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Μυτιληναίος και του ΟΤΕ.

Την ίδια ώρα, ισχυρή πτώση καταγράφεται και στις ευρωαγορές με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx600 να υποχωρεί κατά 1,04%, ενώ ο γερμανικός DAX χάνει 0,67%. Σημειώνεται πως τα προθεσμιακά στη Wall Street κινούνται με απώλειες, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν νέο σημείο σταθερότητας μετά τις ακραίες διακυμάνσεις, που αποδόθηκαν στην έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ. 

Η διεθνής μεταβλητότητα συνεχίζεται με κύρια αιτία τη νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας παρά τις διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου της κεντρικής τράπεζας, Shinichi Uchida, δήλωσε ότι πριν την επόμενη κίνηση στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής θα ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν η κατάσταση των διεθνών αγορών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σβήνει το μομέντουμ στις ευρωαγορές – Ξανά σε πτώση

Κυβίστηση από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας: Δεν θα αυξήσει τα επιτόκια όσο οι αγορές είναι ασταθείς

Wall Street: Στο «κόκκινο» έκλεισαν και οι τρεις δείκτες – Το comeback δεν είναι εύκολο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News