Business & Finance Τετάρτη 7/08/2024, 16:51
ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερη μέρα ράλι στη Wall Street – Δυναμικό άνοιγμα για τον Dow

Δεύτερη μέρα ράλι στη Wall Street – Δυναμικό άνοιγμα για τον Dow

Συνεχίζεται και σήμερα το ράλι στη Wall Street, δείχνοντας διάθεση των επενδυτών να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος από τη βύθιση της Δευτέρας. Στο επίκεντρο της ανόδου βρίσκονται οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών, αντανακλώντας το βελτιωμένο κλίμα που επικρατεί στην αγορά, έπειτα από την αλλαγή πορείας της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία δήλωσε σήμερα πως θα λαμβάνει υπ’ όψιν την κατάσταση των αγορών προτού κάνει οποιαδήποτε κίνηση στη νομισματική πολιτική.

Ο Dow Jones άνοιξε σήμερα με άνοδο 232,4 μονάδων ή 0,6% στις 39.230.09 μονάδες. Ο S&P 500 άνοιξε με κέρδη 1,01% στις 5.29,13 μονάδες, ενώ άλμα 1,56% κάνει ο Nasdaq στις 16.622,31 μονάδες.

Καταλυτικός παράγοντας στη σημερινή διάθεση ήταν τα σχόλια του αντιπροέδρου της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Shinichi Uchida, πως όταν οι αγορές είναι ασταθείς, οι αξιωματούχοι δεν θα προχωρούν σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Kazuo Ueda, είχε πολύ σκληρότερη στάση, προκαλώντας τόσο έντονους τριγμούς στις αγορές νομισμάτων, που είχαν ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το γιέν και να χαλάσει το carry trade.

Το σημερινό άνοιγμα στη Wall Street είναι ένα δυναμικό ξεκίνημα μετά από μία ακόμα δυνατή συνεδρίαση, στο πλαίσιο των προσπαθειών των επενδυτών να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος από τη βουτιά της Δευτέρας. Βέβαια, αναλυτές και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η αστάθεια θα επιμείνει.

Προς το παρόν πάντως, οι traders ενδέχεται να απορροφηθούν από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που συνεχίζονται. Ενδεικτικά, η μετοχή της Super Micro Computer υποχώρησε κατά τουλάχιστον 14%, αφότου η εταιρεία server εμφάνισε αποτελέσματα τριμήνου χειρότερα από το προσδοκώμενο. Επίσης, βουτιά 16% έκανε και η μετοχή της Airbnb, έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυβίστηση από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας: Δεν θα αυξήσει τα επιτόκια όσο οι αγορές είναι ασταθείς

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Αύξηση επιτοκίων σε υψηλό άνω των 15 ετών

Το τέλος του carry trade; Πως επηρεάζει το γιέν τις αμερικανικές μετοχές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News