Business & Finance Παρασκευή 2/08/2024, 21:32
ΑΓΟΡΕΣ

Intel: Η χειρότερη επίδοσή της στη Wall Street σε διάρκεια 50 ετών

Intel: Η χειρότερη επίδοσή της στη Wall Street σε διάρκεια 50 ετών

H Intel είδε τη μετοχή της να καταρρέει κατά 27% στα 21,22 δολάρια, στη δεύτερη χειρότερη συνεδρίαση όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη μετοχή. Η χειρότερη ήταν η πτώση 31% τον Ιούλιο του 1974, τρία χρόνια μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της Intel. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι τώρα κάτω από τα 100 δισ.δολάρια. 

Η δραματική πτώση της τεχνολογίας οδήγησαν το Nasdaq σε απώλειες 2,4% ενδοσυενδριακά, παρασύροντας και τις μετοχές ημιαγωγών. Η TSMC έκλεισε με πτώση 4,6% στην Ταϊβάν, ενώ η Samsung υποχώρησε περισσότερο από 4% στο τέλος της συνεδρίασης στη Νότια Κορέα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 1,61 δισ.δολαρίων, μετά τα καθαρά κέρδη ύψους 1,48 δισ.δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα καταβάλει μέρισμα στο επόμενο τρίμηνο και ότι θα περικόψει το 15% του εργατικού δυναμικού της ή 15.000 εργαζομένους στο πλαίσιο προγράμματος περικοπής κόστους. 

Πιέσεις στον κλάδο τσιπ άσκησε και δημοσίευμα της The Information ότι η Nvidia υπόκειται σε έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News