Business & Finance Παρασκευή 2/08/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται το sell off στη Wall Street – Απογοήτευσαν τα στοιχεία της απασχόλησης

Συνεχίζεται το sell off στη Wall Street – Απογοήτευσαν τα στοιχεία της απασχόλησης

Νέος γύρος μαζικών ρευστοποιήσεων ξεκινά σήμερα στη Wall Street, η οποία χθες ξεκίνησε ένα παγκόσμιο ντόμινο απαισιοδοξίας σε μεγάλες και μικρές αγορές ανά τον κόσμο. Το αίσθημα απαισιοδοξίας, με επίκεντρο την ανησυχία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καθυστερεί στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και ότι επίκειται ύφεση στην αμερικανική οικονομία, κλιμακώθηκε περαιτέρω σήμερα.

Νωρίτερα δημοσιεύθηκε η τελευταία έκθεση για την αμερικανική αγορά εργασίας, η οποία ήταν ασθενέστερη από το προσδοκώμενο, επιβαρύνοντας το επενδυτικό κλίμα. Ο Dow Jones άνοιξε με πτώση 528 μονάδων ή 1,3%. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,5% και ο Nasdaq έχασε 2,2%.

Η ανάπτυξη των θέσεων στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το προσδοκώμενο, ενώ το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Οι θέσεις εκτός του κλάδου της γεωργίας αυξήθηκαν κατά μόλις 114.000 τον περασμένο μήνα, από 179.000 τον Ιούνιο και πολύ χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση για 185.000. Η ανεργία αυξήθηκε στο 4,3%.

Βαρίδι ήταν η Amazon με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 9%, αφότου ο τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε αποτελέσματα τριμήνου ασθενέστερα από το προσδοκώμενο και έδωσε χαμηλό guidance. Η Intel υποχώρησε 26%, καθώς έκανε χαμηλές προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους και ανακοίνωσε απολύσεις. Η μετοχή της Apple ανέβηκε ελαφρώς παρότι οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες καταγράφουν απώλειες μετά τα στοιχεία για την απασχόληση. H Nvidia υποχώρησε 4,5% έπειτα από απώλειες 6% χθες.

Επίσης βέβαια στο «κόκκινο» βρέθηκαν και οι μετοχές εταιρειών που θα δέχονταν ισχυρό πλήγμα σε περίπτωση ύφεσης. Η μετοχή της Bank of America υποχώρησε 3%, ενώ η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν στα ομόλογα για ασφάλεια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Υποκύπτει στο διεθνές sell off το Χρηματιστήριο – Ισχυρές απώλειες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News