Business & Finance Πέμπτη 1/08/2024, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στήριγμα από τα εταιρικά αποτελέσματα – Ράλι για τη Meta

Wall Street: Στήριγμα από τα εταιρικά αποτελέσματα – Ράλι για τη Meta

Με ήπια άνοδο άνοιξαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς ο επενδυτικός κόσμος φαίνεται να επεξεργάστηκε τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών επιδόσεων της Meta.

Ο S&P 500 άνοιξε με άνοδο 0,4%, ενώ ο Nasdaq με 0,3%. Ο Dow Jones ανέβηκε κατά 178 μονάδες ή 0,4%.

Η Meta έκανε ράλι περίπου 8% χάρη στα ισχυρότερα από το προσδοκώμενο αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και τις αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ η Shake Shack
 σημείωσε άλμα άνω του 16% μετά τη δημοσίευση υψηλότερων εσόδων. Η Arm Holdings στο μεταξύ διολίσθησε κατά 8% ανακοίνωσε χαμηλό guidance για το τρέχον τρίμηνο. Η Moderna  σημείωσε βουτιά σχεδόν 19% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για τις πωλήσεις της για το σύνολο του έτους.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια βγαίνουν από μία καλή συνεδρίαση χθες, όπου ο S&P 500 έκανε ράλι 1,6%, ολοκληρώνοντας την καλύτερη ημέρα από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο άνω του 2%, ενώ ο Dow έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα.

Για τα κέρδη αυτή ευθύνεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της, εάν τα σχετικά στοιχεία συνεχίσουν να δείχνουν πληθωρισμός αποκλιμακώνονται. Υπενθυμίζεται ότι η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.

«Εάν περάσει αυτό το τεστ, μια μείωση επιτοκίων θα μπορούσε να συζητηθεί ήδη από την επόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Πάουελ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fed: Κράτησε σταθερά τα επιτόκια – Έδωσε σήμα για μείωση σύντομα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News