Business & Finance Πέμπτη 1/08/2024, 10:51
ΑΓΟΡΕΣ

Μεικτές τάσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών εν αναμονή της BoE

Μεικτές τάσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών εν αναμονή της BoE

Μεικτές είναι οι τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών στο άνοιγμα της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις δράσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 1,18% στις 517 μονάδες με τις μετοχές των μέσων ενημέρωσης και των χημικών προϊόντων να σημειώνουν απώλειες και τις μετοχές των ορυχείων μικρή άνοδο 0,5%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,67%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,94% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,14% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,95%. 

Οι μετοχές της Rolls-Royce σημείωσαν άλμα άνω του 11% σε ιστορικό υψηλό, προτού περιορίσουν ελαφρώς τα κέρδη τους, αφού η εταιρεία επανέφερε το μέρισμά της και αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική αργότερα σήμερα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα γύρω από την απόφασή της από ό,τι συνήθως, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός διατηρείται στο 2%, καθώς ορισμένα μέλη που ψηφίζουν εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό στον τομέα των υπηρεσιών και την αύξηση των μισθών.

Η συνεδρίαση της BOE έρχεται στον απόηχο της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία κατέληξε σε μια ευρέως αναμενόμενη διατήρηση των επιτοκίων. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο -την οποία οι traders θεωρούν σχεδόν βέβαιη- είναι «στο τραπέζι», εφόσον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να την υποστηρίζουν. Ωστόσο, ο Πάουελ φάνηκε να αποκλείει ότι η μείωση θα είναι τόσο μεγάλη όσο οι 50 μονάδες βάσης.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News