Business & Finance Τετάρτη 31/07/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η καλύτερη συνεδρίαση από τον Φεβρουάριο για S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Η καλύτερη συνεδρίαση από τον Φεβρουάριο για S&P 500 και Nasdaq

Σε εντυπωσιακό ράλι επιδόθηκε η Wall Street από τη στιγμή που η Φέντεραλ Ριζέρβ έδωσε το σήμα ότι επίκεινται σύντομα η μείωση των επιτοκίων, παρότι διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως άλλωστε αναμενόταν. Οι επενδυτές επέστρεψαν δυναμικά στις μεγάλες τεχνολογικές, καθώς οι εταιρείες στην αγορά των τσιπ εκτινάχθηκαν στα ύψη. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε περίπου 1,58% στις 5.522,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,64% κλείνοντας στις 17.599,40 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη συνεδρίαση από τον Φεβουάριο και για τους δύο δείκτες. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 99,46 μονάδες ή 0,24% στις 40.842,79 μονάδες. 

Στα υψηλά της συνεδρίασης, ο Dow ενισχύθηκε 455,30 μονάδες ή 1,1%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραφαν κέρδη 2,1% και 3,2% αντίστοιχα, προτού τα περιορίσουν. 

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι εάν τα στοιχεία συνεχίσουν να δίδουν στην κεντρική τράπεζα εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, τότε ενδεχομένως να προχωρήσει σε κίνηση. 

«Εάν ο στόχος αυτός εκπληρωθεί, μία μείωση των επιτοκίων μπορεί να μπει στο τραπέζε σύντομα, ακόμη και στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», είπε ο Πάουελ. 

Η Φέντεραλ Ριζέρβ έδωσε έναν πολύ πιο αισιόδοξο τόνο υπογραμμίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε περαιτέρω πρόοδος ως προς τη μείωση του πληθωρισμού προς το στόχο του 2%. 

Τα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν σήμερα υποδηλώνουν μία επιβραδυνόμενη οικονομία και υποστηρίζουν τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζιτών να μειώσουν τον πληθωρισμό. Ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο, καθώς οι αυξήσεις των μισθών περιορίστηκαν σε χαμηλό τριετίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. 

Τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας επέστρεψαν στο προσκήνιο. Η Nvidia ενισχύθηκε 12,9%, καλύπτοντας μέρος των απωλειών του Ιουλίου, με τη μετοχή της να καταγράφει την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τις 22 Φεβρουαρίου. Η κατασκευάστρια τσιπ ευνοήθηκε από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Advanced Micro Devices, τα οποία αναπτέρωσαν το ηθικό των επενδυτών για ολόκληρο τον κλάδο ημιαγωγών. Ανοδικά κινήθηκαν και άλλες μετοχές τεχνολογίας, όπως Apple, Meta και Amazon. Ωστόσο, η μετοχή της Microsoft υποχώρησε 1% καθώς απογοήτευσαν τα έσοδα από τις δραστηριότητες clouding. 

Eπίσης, η Boeing ενισχύθηκε 2% μετά την ανακοίνωση νέου διευθυνόντος συμβούλου, παρότι ανακοίνωσε μεγαλύτερες του αναμενομένου ζημίες και απογοητευτικά έσοδα δεύτερου τριμήνου. 

Ωστόσο, παρά την ανάκαμψη της τεχνολογίας στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nasdaq έκλεισε τον Ιούλιο στο «κόκκινο» με πτώση 0,8%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 4,4% στην καλύτερη μηνιαία επίδοση από το Δεκέμβριο του 2023, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,1%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News