Business & Finance Τετάρτη 31/07/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ρυθμούς Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων η Wall Street

Σε ρυθμούς Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων η Wall Street

Με ανοδική ορμή άνοιξε σήμερα ο S&P 500 και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με τον επενδυτικό κόσμο να έχει αξιολογήσει τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και εν αναμονή της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) απόψε. 

Ειδικότερα, ο S&P 500 έκανε άλμα 1,3% στο άνοιγμα, ενώ ο Nasdaq σχεδόν 2%. Απεναντίας, ο Dow Jones ήταν σχεδόν αμετάβλητος. 

Η μετοχή της Advanced Micro Devices (AMD) σημείωσε άνοδο τουλάχιστον 8%, καθώς τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Έτσι, συμπαρέσυρε και τη μετοχή της Nvidia, η οποια βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω του κεντρικού ρόλου που παίζει στην ανάπτυξη των τσιπ. Η Nvidia κατέγραψε κέρδη 8,8%, εν μέρει διότι και η Morgan Stanley έγραψε σε σχετική ανάλυση ότι είναι top pick. Οι μετοχές της Microsoft στο μεταξύ σημείωσαν πτώση σχεδόν 2%, καθώς τα αποτελέσματα απογοήτευσαν τη Wall Street.

Η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε περίπου 2%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Βέβαια, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μεγαλύτερες ζημιές από το προσδοκώμενο και απογοητευτικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο. 

Τώρα, τα βλέμματα στρέφονται στη Fed, η οποία ολοκληρώνει σε λίγες ώρες τη διήμερη συνεδρίασή της για την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια δανεισμού για έναν ακόμα μήνα, αλλά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στον πρόεδρο Jerome Powell και στο κατά πόσον θα προσφέρει ενδείξεις ότι έρχεται σύντομα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα δημοσιεύθηκαν κρίσιμα στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας και επιβεβαίωσαν τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό. Η αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο, καθώς ο ρυθμός αύξησης των μισθών μειώθηκε σε χαμηλό τριών ετών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News